Az FK Csíkszereda felnőtt női csapata hazai pályán, vasárnap 11:00-kor fogadja a románvásári Sárga Rokácskák csapatát. A tabella első helyéről várjuk a mérkőzést, az ellenfél mindössze 3 pont hátrányban van így a lányok egy nagyon nehéz és fontos mérkőzés előtt állnak.

A vezetőedző így nyilatkozott:

Meg kell szereznünk a három pontot, más nem jöhet szóba! A héten az egész csapat nagyon jól készült, a teljes keret ott volt az edzéseken, sérültünk nincs. Mindenki optimistán áll hozzá a mérkőzéshez.

Albu László

A két csapat már játszott egymással 2019-ben a román kupában. Az piros-feketék akkor még a 3. ligában meneteltek és ugyanígy hazai környezetben várták a 2. ligából érkező románvásári csapatot.

A mérkőzés igen küzdelmes volt, nem látszódott a két liga közötti szintkülönbség. A szünetre 0-0-ás döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidőben is mindkét csapat keményen küzdött, izgalmas helyzeteknek lehttünk tanúi mindkét oldalon. Míg a Sárga Rokácskák a 80. percben betaláltak, a lányaink nem hátráltak meg a kapott gól után sem, próbáltak betalálni az ellenfél hálójába. Utolsó percekig küzdöttek, de a 91. percben a románvásári csapat eldöntötte a mérkőzést. A lányok így búcsúztak a kupa küzdelmektől.

Az akkori keret tagjai:  Kristály Franciska (kapus), Szentes Szabina, Péter Kinga, Simon Mónika, Albu Erika, Antal Anita, Sándor Ibolya, Boér Biborka, Bizsi Mária, Nagy Noémi, Szász Ildikó, Györgyicze Réka, Péter Alexandra, Bács Angela, Szőcs Dalma, Korodi Nóra.