Rangadót rendeztek az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokság U16-os korosztályában. A második helyezett FK Csíkszereda az első LPS Focsanit fogadta. A kemény, néha durvaságokkal tarkított találkozót 5–0-ra nyerték a csíkiak, akik előreléptek az első helyre. Az U18-ok is behúzták a három pontot. A focsani csapatvezető a mérkőzés után garantálta a csíki szakvezetésnek, hogy hiába vezetik az U16-os bajnokságot, a román csapatok a sözvetséggel karöltve mindent megfognak tenni azért, hogy az FK ne juthasson tovább a csoportból…

Két durvaságokkal teli mérkőzést rendeztek tegnap délután Csíkszeredában, az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságban. Az FK Csíkszereda U18-as és U16-os csapatai a LPS Focsani korosztályos gárdáit fogadták a 12. fordulóban.

A napot a „nagyok” kezdték meg. A csapatok nehezen lendültek bele a találkozóba, sokszor akadozott a játék. Ahogy pörögtek a percek úgy lendült játékba a hazai gárda, amely a félidő közepén Csürös büntetőjével vezetéshez jutott. A második félidőben mindkét gárda keményen odatette a csontot. Ritkán volt folyamatos a játék a sok durvaság miatt. Ennek fényében egyik csapat sem tudott kibontakozni és végül maradt az eggólos hazai siker. A csíkiak győzelmüknek köszönhetően a hetedik helyre jöttek fel.
A második mérkőzés már igazi rangadónak számított, hiszen a második helyezett FK az első helyezett Focsanival játszott. A mérkőzés első felében a vendégek akarata érvényesült, bár meddő volt a fölényük. Húsz perc után kezdett el játszani az FK, ami egy gyors gólt is hozott. Gál Tamás volt eredményes. A szünetig nem volt több megjegyzésre okot adó helyzet. A térfélcserét követően egy nagyon bátor, harcias FK szaladt ki a pályára. Több jó helyzett, majd két gyors gól következett. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy vége az izgalmaknak, de nem így lett. Egy focsani kapu előtti dulakodást követően Kurkó Márkot ütötték meg a vendégek. Raffael Krisztián a segítségére sietett és sázmonkérte a vendégeket, amire ő piroslapot kapott, jogosan. A vendégektől érthetetlen módon senki nem kapott pirosat. Majd jött egy újabb kakaskodás és egy újabb csíki piros lap. Kettős emberhátrányban sem ijedt meg a hazai csapat és még két gólt szerezve magabiztossá tették győzlmüket.

A mérkőzés végeztével a focsani csapatvezető egy sovány dicséret elmondása után megfenyegette a csíki csapatokat. Elmondása szerint a többi csapattal, illetve a szövetséggel szövetkezni fognak annak érdekében, hogy az U16-os csíki gárdának ne legyen esélye továbbjutni a csoportból. Mint ismeretes az első két helyezet jut tovább a regionális körbe.