Három akadémiai csapatunk is érdekelt volt ma a republikánus bajnokságban.

Az U17-es együttesünk Szatmárnémetiben lépett pályára és ezúttal is kapott gól nélkül hozta el a három pontot.

Szatmárnémeti LPS U17 – U17 FK Csíkszereda 0:2 (0:0)

Gólszerzők: Rácz és Incze.

FK Csíkszereda U17: Dombrády – Rácz, Purguly, Badi, Partene – Kővári, Máthis, Simó – Kányádi, Kurkó, Fülöp. Játszott még: Suciu, Incze, Tóth és Szabó.

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Egy taktikailag fegyelmezett csapat ellen játszottunk, amelyet nehezen, nagyon nehezen tudtunk feltörni, de a végére Hála Istennek összejött. Az első félidőben is voltak lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, a második játékrészben viszont több mozgás volt és talán emiatt sikerült gólt rúgni. A nagy pozitívum, hogy ezúttal sem kaptunk gólt és ez az egész csapatnak köszönhető, nemcsak a védőknek és a kapusnak, mert mindenki odatette magát és csapatként dolgoztunk.”

fk-meccsek

Brassói sikere után az U19-es bajnokságban szereplő U18-as csapatunk magabiztos sikert könyvelt el és itthon tartotta a pontokat.

FK Csíkszereda U18 – U19 Nagyszebeni Interstar 4:0 

Gólszerzők: Bedő, Borbély, Tankó, Szőcs.

FK Csíkszereda U18: Incze – Miklós, Balázs, Bratu, Bakó, Marucza, Tankó, Orosz, Szabó, Bedő, Borbély. Játszott még: Méhes, Cine, Keresztes, Gedő, Szőcs.

Albert István vezetőedző nyilatkozata:

“A mérkőzés egyoldalúra sikerült, mert az elejétől a végéig mi domináltunk, az ellenfél nem került helyzetbe. Mi rengeteg helyzetet kidolgoztunk és ebből értékesítettünk is, úgyhogy csak gratulálni tudok a legényeknek! Ügyesen körbejáratták a labdát és sikerült helyzetekig eljutni, látszott az, hogy határozottan léptünk pályára és sikerült is megnyerni a találkozót.”

29893223_1882458088495911_1064025998_o

Az egy évvel nagyobb korosztályban szereplő U16-os korosztályunk továbbra is őrzi első helyét a csoportban és tizenegyedik győzelmét könyvelte el.

FK Csíkszereda U16 – U17 Nagyszebeni Interstar 3:2 (1:1)

Gólszerzők: Casiadi, Botorok, Erőss.

FK Csíkszereda U16: Albert – Baga, Bakó, Vita, Lázár, Gergely, Casiadi, Csala, Botorok, Corbu, Albu. Játszott még: Tóth, Erőss, Balázs.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Szoros eredménynek tűnik, de a pályán nem volt ennyire szoros. Nagyon jó tempóban kezdtük a mérkőzést, több helyzetet tudtunk kialakítani, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, ennek ellenére még a félidő vége előtt sikerült egyenlíteni. Szünet után is jól kezdtünk, át is vettük a vezetést, majd növeltük is az előnyt, viszont a végén nem figyeltünk és szabadrúgásból szépített az ellenfél. Ezután inkább az eredmény megtartására helyeztük a hangsúlyt, ezért a vége szorosabbra sikerült, de rendben volt.”