Az FK Csíkszereda harmadosztályú csapata a Románia Kupában elért meglepetés után a bajnokságban is sikerrel vette a következő akadályt.

Valentin Suciu legényei, annak ellenére, hogy nem sokat pihenhettek a Dinamó elleni hosszabbításos meccs után, ezúttal Besztercén léptek pályára, az egykori Gloria első ligás mérkőzéseket is megélt stadionjában. A kezdősípszót követően az FK játékosai nyomás alá helyezték az ellenfelet és egy szögletrúgást követően Cristian Bucur kézzel ütötte ki a labdát a gólvonalról, amit a játékvezető piroslappal büntetett és csapatunk tizenegyeshez jutott. A büntetőt Soufiane Jebari értékesítette, így már a 10. percben előnyben játszott az FK. Érdekesség, hogy az ellenfél legjobb játékosa Ovidiu Stoianof nem léphetett pályára, ami a piros-feketéknek kedvezett, hisz a beszterceiek legjobbjukat kellett nélkülözzék. A folytatásban is inkább az FK kezdeményezett, de a hazaiaknak is akadt helyzetük.

45379002_2035657586457578_5741506156669435904_n

Szünet után a csíkiak edzője pihenőt adott Soufiane Jebarinak és helyette a fiatal Pál Kristófot küldte pályára, aki gyakorlatilag az első labdaérintéséből talált be: 0:2!

A 60. percben a beszterceiek játékosa Hasnaș megkapta második sárgáját is, innentől kezdve pedig a csíkiak helyzetet helyzetre halmoztak, de a gól egészen egy újabb cseréig elmaradt. A Bajkó Barnát váltó Csürös Attila egy jól eltalált lövéssel beállította a végeredményt: 0:3.

A három pontnak köszönhetően az FK őrzi második helyét a tabellán és a következő fordulóban hazai pályán fogadja Szászhermány csapatát.

Besztercei Gloria – FK Csíkszereda 0:3 (0:1)

Gólszerzők: Jebari 6′, Pál 46′, Csürös 78′.

FK Csíkszereda: Somogyi – Majzik, Mitra, Berde (Solymosy 79′), Fabio – Nagy, Veres, Jebari (Pál 46′) – Eder, Magyari (Györgyi 59′) – Bajkó (Csürös 70′).

Valentin Suciu nyilatkozata:

“Érezhető volt a fáradtság, a Dinamó elleni mérkőzés sokat kivett a fiúkból. A célunk elérésében az is sokat segített, hogy az ellenfél a mérkőzés elején hibázott és emberelőnybe kerültünk. A legfontosabb a három pont megszerzése volt!”