U17-es Európa bajnoki selejtezőn mutatkozott be a magyar válogatottban Csala Tibor.

Az FK Csíkszereda középpályása az EB-selejtezőkör utolsó mérkőzésén, Koszovó ellen ölthette magára a válogatott mezt és a második félidőben lépett pályára, Cipf Dominik helyett.

Varga Károly a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója és Csala Tibor az I. OTP Bank Székelyföld Kupa díjátadóján
Varga Károly a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója és Csala Tibor az I. OTP Bank Székelyföld Kupa díjátadóján

Szélesi Zoltán csapata az első félidőben egygólos hátrányban volt, de szünet után sikerült fordítania. Tóth-Gábor Kristóf előbb egyenlített, majd megszerezte a magyar válogatott második gólját is, de a végeredményt az FK Csíkszereda játékosa Csala Tibor állította be, aki Beke jobb oldali beadására csapott le, és a védőket megelőzve a kapuba lőtt.

U17: Magyarország – Koszovó 3:1 (0:1)

Gólszerzők: Tóth-Gábor Kristóf (47., 70), Csala Tibor (80.) illetve Hysenaj (15.)

Magyarország: Kiss Ágoston – Bokor Bence (Papp Marcell 41.), Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Kocsis Bence Máté, Márton Adrián (Beke Péter 60.), Irimiás Gergő – Bukta Csaba, Tóth-Gábor Kristóf, Cipf Dominik (Csala Tibor).

Magyarország százszázalékos teljesítménnyel, Hollandia, Wales és Koszovó előtt megnyerte a csoportját, és kvalifikálta magát az elitkörbe, amelyen már az Eb-részvétel lesz a tét.

Csala Tibor góljáért kattintson ide.