0-0-ás döntetlent játszott az FK Csíkszereda 3. ligás alakulata a bajnokság ötödik fordulójában a Bákói Aerostar ellen.

Kiváló időjárási viszonyok között, nyári melegben léptek pályára a csapatok pénteken délután a csíkszeredai labdarúgópályán; a mérkőzést ezúttal is több száz néző követte, köztük nagyon sok gyerek.

Néhány jelenet 45 perc alatt

A mérkőzés kezdetén a vendégcsapat letámadta a házigazdát, az FK csak a 12. percben tudott említést érdemlő helyzetet összehozni: Bajkó Barna jobb szélről jól centerezett, ám az ötösön érkező Csiszér Balázs hozzáért a vendégkapushoz, amiért a játékvezető támadófaultot ítél.
A 16. percben láthatjuk a találkozó első szögletét, amit a bákóiak végezhetnek el. A beívelt labdát sikerül kirúgnia az egyik csíki játékosnak, amiből Savin Catalin ellentámadást indított volna, ám elakasztották. A bíró felmutatta a meccs első sárgalapját. Az első félidőben még láthattunk egy Györgyi-szabadrúgást (ami oldalra megy), ám összességében úgy telik el a hátralevő 20 perc, hogy az FK nem jelent veszélyt az Aerostar kapujára; igaz, mindez fordítva is elmondható.

Gólhelyzet a találkozó végén

Szünet után aktívabban kezd az FK Csíkszereda, de helyzeteket nem tud kialakítani. Olyannyira nem, hogy mindössze egy cserét tudunk feljegyezni: az 55. percben Csiszér Balázs helyett Antal Norbert lép pályára. Érdekesség, hogy két héttel ezelőtt is e két játékos váltotta egymást, szinte percre pontosan ugyanekkor, igaz fordított módon (akkor is bákói volt az ellenfél).
A találkozó 65. percében a lelkes szurkolók – a Lokálpatrióták – „Gólt akarunk!” kiáltással biztatják Ilyéséket. Ám a vezető találat csak nem jött össze. Ehhez amúgy  a már említett Antal volt a legközelebb, aki a 88. percben nagyszerű labdát kapott Majzik Adriántól, mi több, a vendégek 16-osának sarkán olyannyira magára maradt, hogy könnyedén ráfordulhatott a kapura. A fiatal játékos a lehetőségtől minden bizonnyal megilletődött, és ahelyett, hogy balra vagy jobbra gurítsa, a kapusba lőtte a játékszert. Elszalasztotta a lehetőséget, így nem válhatott a találkozó hősévé. Az eredmény továbbra sem változott, így mindkét csapat egy-egy ponttal hagyhatta el a pályát.

Az FK a bajnokságban eddig három meccset nyert és egy döntetlent játszott, egy alkalommal pedig szabadnapos volt.

Eredmény: FK Csíkszereda – Bákói Aerostar 0-0.

A fényképet Veres Nándor készítette.