Csapataink pontveszteség nélkül, magabiztosan nyerték a székely-magyar utánpótlás tornát.

Az ötnapos torna ünnepélyes díjkiosztóval, közös himnusz énekléssel zárult, és a szervezői munkájukért emlékplakettet vehetett át Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Tóth László Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője, Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke és Papp Éva, a konzulátus munkatársa.

U11-es korosztály

A 11. helyért: Pestszentimrei SK–Videoton FCF 3–0.

A 9. helyért: Transylvania UK–Nagykanizsai FC 5–3.

A 7. helyért: Csepel USE–Kovásznai UK 9–2.

Az 5. helyért: Székelyudvarhelyi FC–Gyergyószentmiklósi Jövő FC 6–2.

A 3. helyért: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Marosvásárhelyi SE 1–4.

A döntőben: FK Csíkszereda–Szovátai SE 4–2.

A végeredmény: 1. FK Csíkszereda, 2. Szováta, 3. Marosvásárhely, 4. Sepsi OSK, 5. Székelyudvarhely, 6. Gyergyószentmiklós, 7. Csepel, 8. Kovászna, 9. Transylvania, 10. Nagykanizsa, 11. Videoton, 12. Pestszentimre.

Gólkirály: Bajkó Miklós (FK Csíkszereda). Legjobb kapus: Lukács Zalán (Szováta). A torna legjobb játékosa: Deák Kristóf (FK Csíkszereda).

Fotó: Pinti Attila / Székelyhon

FK Csíkszereda U11: Gîrbea Alex, Bajkó Miklós, Szabó Ákos, Forró Patrik, Sipos Tamás, Deák Kristóf, Ferencz Kristóf, Bâlbae Robert, Becze Balázs, Tóth Zalán, Antal Zalán, Keresztes Kevin, Marucza Kristóf, Vrencean Dávid. Edzők: Incze Tibor, Burus Bernát.

U13-as korosztály

A 11. helyért: Pestszentimrei SK–Videoton FCF 3–0.

A 9. helyért: Szovátai SE–Nagykanizsai FC 5–1.

A 7. helyért: Kovásznai UK–Csepel USE 4–1.

Az 5. helyért: Marosvásárhelyi SE–Gyergyószentmiklósi Jövő FC 3–1.

A 3. helyért: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Transylvania UK 6–0.

A döntőben: FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi FC 5–1.

Gólkirály: Sebastian Catrinoi (FK Csíkszereda). Legjobb kapus: Harkó Zalán (Székelyudvarhely). A torna legjobb játékosa: Máthé Apor (FK Csíkszereda).

“Szakmailag nehéz lenne értékelni ezt a rendezvényt, hisz mi már az egész tavaszi idény során a nagypályás foci alapjait próbáltuk lefektetni és a 6+1-es felállás miatt mondhatni két lépcsőfokot vissza kellett lépjünk, de volt egy hetünk rákészülni és a gyerekek jól alkalmazkodtak a formációhoz, illetve a rájuk bízott feladatokhoz. Ez a turné tulajdonképpen egyrészt arról is szólt, hogy az alközponti tehetséges gyerekek is megmutathassák tudásukat és szem előtt legyenek, ami mindenképpen hasznos és fontos a jövőre nézve, másrészt viszont az összetartozás értékét hivatott szolgálni és mint mindig, most is elérte a célját.”

– Kovács Tamás
Fotó: Pinti Attila / Székelyhon

FK Csíkszereda U13: Máthé Apor, Catrinoi Sebastian, Karda Hunor, Prezsmer Viktor, Sajgó Kristóf, László Ede, Szatmáry Gergő, Biró Botond, Nyegre Kund, Ilyés Máté, Szakács Tamás, Ambrus Lukács. Edzők: Kovács Tamás, Bokor Zoltán.

Szép Zoltán