Győzelemmel kezdte az Elit Liga tavaszi idényét az FK Csíkszereda U19-es csapata.

Purguly Árpád és Gál Ervin együttese az első perctől jól állt bele a Gică Popescu Akadémia elleni meccsbe és minden labdáért megharcolt. Az első gólra nem kellett sokat várni, a 13. percben Aszalos beadásából Becze fejelte be a labdát: 1-0! Három perc múlva Bara Levente remekül fut el a labdával és összejátszik Beczével, aki óriási ziccert hagy ki.

DSC_1174

A 22. percben szabadrúgáshoz jut a Gică Popescu Akadémia, amelyből sikerül kiegyenlíteniük és innentől kezdve még jobban felpörög a játék, egymást érik a helyzetek. A 36. percben Barta Norbert kiváló labdaátvételét követően bevarrja: 2-1!

Szünet után Solymosy kerül helyzetbe egy baloldali támadásból, rácsavarja a hosszú sarokra, de mellé megy. Az 53. percben ismét Solymosynál a labda, remekül adja be, Becze pedig fordulatból ugyan, de jól ér a labdába és becsapja a kapust, szépségdíjas gól: 3-1! Öt perc múlva Barta Norbert ballal a balfelsőbe rúgja, gyönyörű gól: 4-1! Egy percre rá Becze triplázhatna, de centiméterekkel mellé rúgja. A 61. percben Barta is triplázhatna, de ő sem él a lehetőséggel, nem úgy a krajovaiak, akik a 67. percben szépítenek: 4-2. Ami, nem jött össze néhány perccel előbb, az összejött a 73. percben, amikor Becze berúgja harmadik gólját és ezzel ismét három gól a különbség. A 82. percben a krajovaiak beállítják a végeredményt, miután egy gyors ellentámadást követően Jakab nem tudja megállítani a Gică Popescu Akadémia támadóját és Molnár is tehetetlen: 5-3.

Elit Liga U19:

FK Csíkszereda – Gică Popescu Akadémia 5:3 (2-1)

Gólszerzők: Becze (3), Barta (2).

DSC_1183

FK Csíkszereda U19: Molnár – Márton, Berkeczi, Aszalos, Papp, Zsombori, Solymosy, Pál, Barta, Bara, Becze. Játszott még: Jakab, Bara László, Dobos, Simó, Tamás.

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

“Azt gondolom, hogy végig mi domináltunk, habár a második félidőben voltak megingásaink, de jól kezdtünk, egységesek voltunk. Már a tegnapi edzésen érződött egyébként, hogy együtt vagyunk és várható a jó játék, de ugye a jó játék nem mindig párosul jó eredménnyel, itt most viszont jól sikerült! Az ellenfél nagyon jól szervezett volt, jó játékosokkal és voltak nagyon jó megoldásaik, de én azt gondolom, hogy egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk, habár a második félidőben voltak olyan megingásaink, amit már szeretnénk kijavítani.”