Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán az FK Csíkszereda felnőtt alakulata a labdarúgó 3. Liga ötödik fordulójában, pénteken. Győzött az FK U16-os csapata, az U18-as alakulat viszont kikapott a republikánus bajnokságban.

A találkozóról

A Radnóti SK volt a 3. ligás alakulat ellenfele hazai pályán, de egyik csapat sem tudott tiszta gólhelyzeteket kialakítani.  Az alacsony színvonalú találkozón az FK magát okolhatja az elszalasztott lehetőségért, vagyis az eldobott két pontért. Az első játékrészben többnyire a középpályán zajlott a játék, a csapatok csupán szögletrúgásokig és sárga lapokig jutottak el. A második félidőben az FK hátvédje, Majzik Adrián bokaficamot szenvedett, le kellett cserélni. A találkozó talán egyetlen helyzete Ilyés nevéhez fűződik: a játékos-edző betört a vendégek büntetőterületére, ahol  elhúzták a lábát, a játékvezető azonban nem adott 11-est.

Játékosértékelő

Kovács Botond: „Voltak helyzeteink, de nem játszottunk olyan áttöréssel, amivel meg lehetett volna nyerni ezt a meccset. Ők betömörültek, jól védekeztek, szinte el sem jutottak a kapunkig, egy előretolt csatárral játszottak. A mi esetünkben azzal volt a gond, hogy a támadásainkat nem tudtuk felépíteni, az utolsó 20-25méterrel volt a gond. Nehéz olyan csapatok ellen játszani, amelyek idegen pályán teljesen betömörülnek. Mivel ez a csapat is beállt védekezni, ezért nem volt területünk játszani.”

Eredmény: FK Csíkszereda – Radnóti SK 0–0 Az FK összeállítása: Husar – Székely, Lőrincz, Gâlia, Majzik (Pataki, az 54. perctől), Csűrös, Tankó (Szöllősi, 87.), Czimbalmos, Teut (Moldován, 60.), Ilyés (Fodor, 86.), Kovács.

A következő fordulóban (október 3.): Fugyivásárhelyi SK – FK Csíkszereda

 Újra győzött az FK Csíkszereda U16-os csapata

Öt forduló után is százszázalékos maradt a FK Csíkszereda U16-os korosztályú csapata az országos bajnokság 5. csoportjában, és vezeti a rangsort, az U18-as alakulat viszont kikapott. Az FK szombati eredményei: U18-as korosztály: LPS Focșani – FK Csíkszereda 3–0 (0–0); U16-os korosztály: LPS Focșani – FK Csíkszereda 0–3 (0–2). Gólszerzők: Tamás Nándor, Bara László és Lakatos Miklós. A következő fordulóban, október 3-án az FK ifjúsági csapataihoz látogat a CSS Botoșani.

A felvételt Veres Nándor készítette.