Lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata, amely a szintén harmadik ligás Bákói Aerostart fogadta. A csíki csapat egyértelmű háromgólos győzelmet aratott. Ilyés Róbert edző-játékos minden játékosát harcba küldte, de Tóth Levente révén próbajátékost is avatott.

Csúszós, jeges pályán játszotta le első téli felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata. Az Ilyés Róbert-Albu László által dirigált együttes ellenfele Bákói Aerostar volt, akik ellen a bajnokságban, hazai környezetben, 3–2-es vereségbe szaladt bele az FK.

Az FK edzői ezúttal minden játékost bevetettek az év első mérkőzésén. A játékosokat két csapatra osztották így mindkét félidőben más-más kerettel álltak ki. Az első félidőben bemutatkozott az FK-ban Tóth Levente, aki próbajátékra érkezett Csíkszeredába a Maros megyei Búzásbesenyő csapatából. Érdekesség, hogy a játékos ott volt abban a ludasi csapatban, amely két évvel korábban a Brassóban rendezett harmadik ligába való feljutásért rendezett selejtezőben legyőzte a csíki csapatot.

A mérkőzés nagy része nagy hazai fölényben zajlott. Az FK már a hetedik percben megszerezte a vezetést. Gliga szabadrúgására jól érkezett a röviden Csűrös, aki a hasával ütötte be a labdát a hálóba. A folytatásban is több remek akciót vezetett az FK a nehéz pályán, de eredménytelenül. A vendégeknek egy komoly akciójuk akadt, ám azt is kihagyták. A félidő végén Bajkó két ajtó-ablak ziccert is elvétett így a felek 1–0-val mehettek pihenni.

A második játékrészre bár az FK egy másik csapattal állt ki így is fölényben játszott. Az 50. percben pedig Szőcs kiugrott és 2–0-ra alakította az eredményt. A bákóiak ekkor megrázták egy picit magukat, de csak egy kapufáig jutottak. A hátralevő időben pedig egyértelmű volt a hazai fölény. Az újabb találat pedig a mérkőzés végén született, amikor Csűrös duplájával kialakult a végeredmény.

Eredmény
FK Csíkszereda – Bákói Aerostar 3–0 (1 –0)
Gólszerzők: Csűrös (8., 90.), Szőcs (50.).

Az felállítás
I. félidő: Husar – Majzik, Székely, Lőrincz, Tóth, Gliga, Tankó, Csűrös, Tóth Levente, Bajkó, Gergely.
II. félidő: Husar (Dávid) – Kicsi, Székely, Szöllősi, Czimbalmos, Gál, Csűrös, Ilyés, Fodor, Kovács, Szőcs.