5-2-es győzelmet aratott az FK Csíkszereda U17-es csapata a spanyolországi A Corunában zajló nemzetközi tornán: Dusinszki Zoltán edző alakulata az SCDR Galicia De Caranza nevű csapatot győzte le kedden este.

A második napot rövid sétával kezdte a csapat, majd a lazítás után Dusinszki Zoltán megbeszélést tartott. Kora délután már kisebb izgalom kezdett látszani a csapat egyes tagjain, hiszen mindenki a legjobb formáját akarta hozni, bizonyítani, hogy nem hiába utazott el idáig.

Bizonytalan kezdés, nagyszerű befejezés

A délután öt órától kezdődött meccset rögtön egy-egy kapufával indították a csapatok.  Az ellenfél egy kicsit meglepte a csíkiakat az agresszív letámadásival, de az FK-nak sikerült gólt szereznie egy jobboldali támadás után. Ezt követően az FK átvette a játék irányítását, de a Garanza csapata egy figyelmetlenség után kiegyenlített. A második FK-gól után – szintén egy jobboldali beadást követően – már az történt a pályán, amit az FK szeretett volna. A középpályán történt labdaszerzések után gyors mélységi indításokkal zavarba hozták az ellenfelet és Tamás Nándor három találatával gyakorlatilag eldöntötték a találkozót.

Szakmai értékelés

Dusinszki szerint az FK védelmének játékában voltak hiányosságok, ezért a könnyen eladott labdák után sikerült az ellenfélnek helyzeteket kialakítani, illetve kétszer gólt is szereznie. „Egy gólokban gazdag, ráhangoló mérkőzést játszottunk, amivel összességében meg vagyok elégedve, de még van javítani való a játékunkban” – nyilatkozta a találkozó léfújása után az edző.

Eredmény, XXV. A Coruña-i Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Torna, csoportmeccs: FK Csíkszereda – SCDR Galicia De Caranza 5-2; az FK gólszerzői: Tamás Nándor (három találat), Bara Levente és Zsombori Zsolt.

Az FK Csíkszereda legközelebb szerdán 19.30-tól az Orillamar SD ellen játszik.

Hol zajlik a torna?

A Coruña város Északnyugat-Spanyolországban, Galiciában. Az Atlanti-óceán egyik legforgalmasabb kikötője, ipari és kereskedelmi központ. Lakosainak száma: 244 ezer fő. (Forrás: Wikipédia szabad enciklopédia)

 Silló Ottilia, A Coruna