Győzelemmel kezdte a 3. Liga 2016/17-es idényét az FK Csíkszereda: a csíkiak pénteken délután 1-0-ra legyőzték az Atletico Vaslui alakulatát.

Péntekhez képest – munkanapról lévén szó – meglepően sokan látogattak ki a csíkszeredai sportcsarnokba: becslés szerint legalább négyszáz szurkoló követte a helyszínen az FK első őszi meccsét.

A mérkőzésről

A hazai alakulat már a találkozó elején átvette az irányítást, amit tulajdonképpen kilencven percen át meg is őrzött. Az első említésre érdemes helyzetet a tizedik percben láthattuk, amikor Györgyi Arthur beadását Csiszér Balázs a kapu mellé fejelte. Három perc múlva egy gyors kontrát hozott össze az ellenfél: egy eladott labdával a szélen felszaladó vaslui-i játékos a középen érkező csapatársához guríthatott volna, akinek nem lett volna nehéz azt a kapuba lőni. E helyett viszont Nagy Barnába, az FK kapusába rúgta a játékszert. Az FK többször próbálkozott, ám a támadó harmadban rendre rossz döntést hozott, így gól nélkül ért véget az első játékrész.

Egyetlen találat a meccsen

Félidő után tovább nyomott az FK, ám kifulladtak a támadások. A hatvanadik percben Lengyel Roland vezetőedző kettős cserét hajtott végre: Csiszér Balázs helyett Antal Norbertet, Vízi Tamás helyett pedig Claudiu Gâlea lépett pályára.
A játékrész közepére nagyon leült a színvonal, ehelyett inkább a durva szabálytalanságokról szólt a mérkőzés; a faultokat rosszul kezelő játékvezetők miatt egyre élvezhetetlenebb lett a találkozó. Aztán a 75. percben összejött a mérkőzés első – és egyetlen – találata: Györgyi Arthur harcolt ki egy szabadrúgást, amiből egy nagyon jól sikerült pontrúgást végzett el, a beívelt labdát Csonka Bonifác a kapuba fejelte (1-0).
A nyolcvanadik percben újabb csere: Ilyés Róbert helyett Tankó Előd lépett pályára. A találkozó egy gólos FK-előnnyel ért véget, a csíkiak a második fordulóban Roman városába látogatnak.

Edzői értékelés

Lengyel Roland vezetőedző a mérkőzés után nyilatkozott az FK Csíkszereda honlapjának. „Nagyon nehéz mérkőzés volt, bár minden kezdet nehéz. Nem játszottunk igazán jól, de nagyon akartuk a győzelmet, a csapat oda is tette a szívét, és hozta az eredményt. Gratulálok is a csapatnak a hozzáálláshoz. Végig uraltuk a meccset, de a támadó harmadban már nem döntöttünk jól, az idő múlásával pedig a gól nélküli döntetlen feszülté tette a meccset.”

Eredmény: 3. Liga, első forduló, FK Csíkszereda – Atletico Vaslui 1-0 (0-0).

Az FK Csíkszereda kezdőcsapata: Nagy Barna – Majzik Adrián, Csiszér Balázs, Lőrincz József, Csonka Bonifác, Cătălin Savin, Csürös Attila, Ilyés Róbert, Györgyi Arthur, Bajkó Barna, Vízi Tamás.

A fényképet Veres Nándor készítette.