A Brassó megyei Tatrangon játszotta az új idény előtti utolsó felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda másodosztályú csapata.

Valentin Suciu együttese a harmadosztályú bajnokság második csoportjának második helyezettjével, az Ilfov megyei CS Afumați ellen lépett pályára. A piros-feketék egy gólnélküli első félidőt követően, Jebari révén szünet után megszerezték a vezetést, majd Csürös beállította a végeredményt.

FK Csíkszereda – CS Afumați 2:0 (0:0)

Gólszerző: Jebari (53.), Csürös (58.).

FK Csíkszereda: Ljuljanovic (Gyenge 60.) – Palmes (Aszalos 45.), Mitra (Berde 45.), Lalic (Csonka 45.), Fodor (Majzik 45.), Eder (Csürös 45.), Veres (Takács 45.), Barta (Becze, majd Kálmán visszaállt), Kálmán (Jebari 45.), Erdei (Juliá 45.), Becze (Magyari 45.).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon meleg volt, 29-30 Celsius fok volt és a pálya szintjén még melegebb volt. Jó hogy győztünk, de kihangsúlyoznám, hogy nem az eredmény volt a fontos ezen a mérkőzésen. Az eredmény a bajnokságban lesz fontos, hisz ott játszunk minden meccsen három pontért. Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, volt három óriási ziccerünk, amit nem sikerült berúgni, de a szünet után éltünk a lehetőséggel és gólok is születtek. A legjobban annak örülök, hogy nem kaptunk gólt! Összességében egy jó edzés volt és most már tudom, hogy az első fordulóban kik lesznek kezdők és a cserék.”

Az FK Csíkszereda augusztus 4-én Buzău-ban kezdi a másodosztályú bajnokságot, az összecsapás a tervek szerint 11 órakor kezdődik.