Véget ért a 2008-as korosztály számára kiírt Gheorghe Ene Kupa zónadöntője, amelyen a rendező FK Csíkszereda a harmadik helyen végzett. A tornát a Szebeni Interstar nyerte.

Rangos sportesemény zajlott a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában: pénteken és szombaton rendezték a Gheorghe Ene Kupa zónadöntőjét, amelyen öt megye bajnokcsapata szerepelt. Hargita megyét az FK Csíkszereda képviselte, Kovászna megyét a Sepsi OSK, Brassó megyét a Brassói Korona, Maros megyét a Szászrégeni Best Kids, Szeben megyét pedig a Szebeni Interstar. A lebonyolítás értelmében a csapatok mindegyik ellenféllel játszott.

Első napi eredmények:

9 óra: Sepsi OSK – Best Kids 4-1
10 óra: Szebeni Interstar – Brassói Korona 1-1
11 óra: FK Csíkszereda – Best Kids 3-1
15 óra: Sepsi OSK – Szebeni Interstar 0-1
16 óra: FK Csíkszereda – Brassói Korona  4-2

A szombati eredmények:

9 óra: Sepsi OSK – Brassói Korona 4-2
10 óra: Szebeni Interstar – Best Kids 7-0
11 óra: FK Csíkszereda – Sepsi OSK 0-1
15 óra: Brassói Korona – Best Kids 3-0
16 óra: FK Csíkszereda – Szebeni Interstar 1-3

A végeredmény:

1. Szebeni Interstar
2. Sepsi OSK
3. FK Csíkszereda
4. Brassói Korona
5. Best Kids Régen

Az FK meccseiről

Nagyon jól indult a torna a házigazda számára, hiszen első nap mindkét találkozóját megnyerte. Először a Best Kids volt az ellenfél, amely – habár az eredmény ezt cáfolja – igencsak megszorította Incze Tibor csapatát. A második találkozón az előzetesen tornaesélyesnek tartott Brassói Korona következett, amely önmagához képest gyengén játszott, az FK Csíkszereda viszont jól. Pénteken este tehát még úgy tűnt, van esély arra, hogy végre zónadöntőt nyerjen az FK. Szombaton viszont nagyon rosszul kezdődött a torna az FK számára: a csíki gyerekek viszonylag hamar gólt kaptak a Sepsi OSK-tól, amely gyakorlatilag kivédekezte az 1-0-át. A házigazdának öt kapufája volt, továbbá ziccerek sorát hagyta ki. Az elveszített találkozóval már biztossá vált, hogy az FK számára nincs esély a tornagyőzelemhez, ezért az utolsó – immáron tét nélküli – meccsen, a Nagyszebeni Interstar ellen Incze Tibor minden játékosának lehetőséget adott a focizásra.
A torna legjobb játékosának Brügger Dánielt választották.