Újabb győzelmet aratott az FK Csíkszereda U17-es Elit csapata: az országos bajnokság harmadik fordulójában idegenben győzték le a Marosvásárhelyi ASA alakulatát.

Szárnyal az FK Csíkszereda Elit alakulata, hiszen a bajnokságban eddig még nem veszített pontot. Dusinszki Zoltán edző tanítványai az első fordulóban a Dévai Kiválósági Központot győzték le 3-0-ra idegenben, majd hazai pályán az Aradi UTA ellen hozták a három pontot (3-1). A hétvégén újabb fordulót rendezek, ezúttal a Marosvásárhelyi ASA volt a házigazda. Dusinszki legénysége idegenben is helyt állt, két gólt szerzett, és egyet sem kapott.
Eredmény az országos Elit-bajnokság harmadik fordulójában: Marosvásárhelyi ASA – FK Csíkszereda 0-2; a gólokat Zsombori Zsolt és Tamás Nándor szerezte. Az Elit-csapata legközelebb, szeptember 17-én a Temesvári Kiválósági Központot fogadja.

U17: súlyos vereség

Az FK Csíkszereda U17-es alakulata is pályára lépett a hétvégén, a kisebb fiuknak már nem volt sikeres a hétvégi kiszállás. Vég Csongor csapata Besztercére az AFC Gloria Junior alakulatához utazott, amelytől megsemmisítő 6-0-ás vereséget szenvedett. Ez volt az U17-es országos bajnokság 4. fordulója, az előző fordulókban elért csíki eredmények: 1. forduló: FK Csíkszereda – Medgyesi Gaz Metan 2-2; 2. forduló: Sepsi OSK – FK Csíkszereda 1-7; 3. forduló: FK Csíkszereda – Besztercei LPS 3-2. A csíkiak a következő fordulóban (szeptember 17.) a Marosvásárhelyi LPS-t fogadják.

U19: szabadnaposak voltak

Burus Csaba edző tanítványai a hétvégén nem léptek pályára, mivel a bajnokságban a csoportjukban páratlan számú csapat szerepel. Az előző fordulókban elért csíki eredmények: 1. forduló: FK Csíkszereda  – Marosvásárhelyi ASA 3-5; 2. forduló: Sepsi OSK – FK Csíkszereda 0-8; 3. forduló: FK Csíkszereda – Bestercei LPS 2-1; 4. forduló: az FK Csíkszereda szabadnapos volt. Az ötödik fordulóban (szeptember 17-én) az FK Csíkszereda U19-es csapata a Marosvásárhelyi LPS-t fogadja.

A fényképen az U17-es elit alakulat látható, amint a marosvásárhelyi meccsre készül (forrás: a Székelyföld Labdarúgó Akadémia nem hivatalos Facebook oldala)