Felkészülési mérkőzést játszott az FK Csíkszereda U16-os és U17-es csapata pénteken és szombaton a bukaresti FCSB korosztályos együtteseivel.

Mindkét klub játékosai a mérkőzést megelőzően koronavírus tesztet végeztek el és csakis így léphettek pályára. Dusinszki Zoltán szakmai igazgató elmondta, két nagyon hasznos napon vannak túl az akadémistáink, akik hosszú kihagyást követően végre erős ellenféllel mérhették össze tudásukat.

Eredmények:

U16: FK Csíkszereda – FCSB 3:6

Gólszerzők: Dusinszki, Birtalan, Orbán.

FK Csíkszereda – FCSB 1:2

Gólszerző: Dusinszki.

FK Csíkszereda U16: Deák Csaba, Simon Máté, Vajda Roland, Colceriu Flavius, Csedő Szilárd, Zöld Hunor, Buza Balázs, Birtalan Tamás, Lőrincz Csongor, Karácsony Gellért, Bákai Péter, Dusinszki Szabolcs, Tamás Bence, Fazekas Henrik, Péter Zsombor, Cadar Eduard, Keresztes Tamás, Orbán Milán, Kovács Erik, Ambrus Tamás, Tőkés Benjámin, Balogh Szilárd.

Kurucsai Milán vezetőedző nyilatkozata:

“Két nagyon hasznos mérkőzést játszott a csapat a bukarestiek ellen. Nagyon örülök, hogy a játékosok végre testközelből tapasztalhattak meg ilyen magas szintű játékot. Jól kirajzolódtak azok a játékelemek, amelyekkel az elkövetkezendőkben rengeteget kell foglalkozni a fejlődés érdekében.”

U17: FK Csíkszereda – FCSB 2:3

Gólszerzők: Omar, Nagy.

FK Csíkszereda U17: Becze Mátyás-Precup Andrei, Simon Erik, Bota Marci, Bârsan Lucian- Bóni Csaba, Sebestyén Botond, Omar ElSawy- Csáki Dániel, Sándor Raul, Bíró Tamás Játszott még: Miklós Norbert, Nagy Botond, Muscã Darius, Varga József, Csiszér István, Dobrean Darius.

FK Csíkszereda – FCSB 2:3

Gólszerzők: Csiszér, Dobrean.

FK Csíkszereda U17: Lukács – Precup, Bota, Miklós, Dobre Bogdan-Palkó Árpád, Nagy, Muscã- Dobrean, Csiszér, Bíró Játszott még: Bârsan, Bóni, Sebestyén, Omar, Csáki, Sándor, Varga.

Bajkó Barna vezetőedző nyilatkozata:

“Mindkét mérkőzést nagyon hasznosnak tartom. Egy pontos képet kaptunk arról, hogy jelen pillanatban hol is állunk a romániai elit utánpótlásban. Jó felmérő volt számunkra, de vendégeink trénere szerint számukra is! Két hónap felkészülési időszak után pontos képet kaptam, kaptunk arról, hogy honnan-hová jutottunk és miket kell fejlesztenünk, javítanunk. Erős, szervezett és dinamikus ellenféllel találkoztunk. Mindkét mérkőzést elveszítettük, de úgy gondolom, hogy méltó ellenfél voltunk a FCSB csapatának. Pozitívan értékelem a két mérkőzésünket. Természetes, hogy van még sok tanulnivaló, de rajta vagyunk és teszünk annak érdekében, hogy egy esetleges visszavágón még jobban teljesítsünk! Egészséget kívánok a csapatnak, hogy teljes kerettel tudjunk készülni a bajnoki rajtra. Csak gratulálni tudok a srácoknak és ezt teszem a stáb nevében is! Büszkék vagyunk a csapatra.”