Döntetlennel kezdte a harmadosztályú bajnokságot az FK Csíkszereda.

Vágó Attila együttese idegenben ikszelt a Galac megyei Avântul Valea Mărului otthonában, ahol kétszer is hátrányból állt fel. Az ellenfél egy kényelmetlen csapat, amely az előző idényben sok csapatnak okozott galibát és úgy tűnik ez idén sem lesz másként.

A  9. percben a piros-feketék egy szerencsés találattal hátrányba kerültek, de 14 perc múlva Györgyi révén egyenlítettek. Ekkor úgy tűnt magához tért a csíki együttes, de újabb helyzetek maradtak ki és a 35. percben Valea Mărului ismét betalált Horváth kapujába, így az első félidő 2-1-es galaci vezetéssel ért véget. Szünetben két cserét is eszközölt az FK edzője és a Hodgyai László helyére érkező spanyol Eder Gonzáles góllal hálálta meg a bizalmat. Egyenlítés után a játékot folyamatosan meg kellett szakítani, mert a Valea Mărului játékosai inkább színészkedtek, mint fociztak. Az eredmény a folytatásban nem változott, pedig akadt még bőven lehetőség, de sajnos egyik helyzetet sem sikerült értékesíteni.

Avântul Valea Mărului – FK Csíkszereda 2:2 (2:1)

Gólszerzők: Andrei Frunză (9., 35.), illetve Györgyi Arthur (23.), Eder Gonzales Tortella (54.)

FK Csíkszereda: Horváth Adrian – Csiszer Balázs, Benkő-Bíró Norbert (75. Bálint Rajmond), Lőrincz József, Csíki Norbert, Györgyi Arthur, Csürös Attila (46. Cătălin Savin), Soufiane Jebari, Pál Kristóf (70. Kénesi Béla), Hodgyai László (46. Eder Gonzales Tortella), Bajkó Barna.

Vágó Attila nyilatkozata:

“Jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos hamar kaptunk egy potyagólt, ami visszavetette a csapatot. Sikerült ugyan kiegyenlíteni, majd megint egy egyéni hibából az ellenfél megszerezte a vezetést és 2-1-el mentünk le a félidőben. Szünetben sikerült felráznom a csapatot, nagyon szép góllal egyenlítettünk és sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos nem tudtuk értékesíteni. A végén tíz percet hosszabbított a játékvezető, mert az ellenfél játékosai szinte megölték a játékunkat, akármilyen ütközet után a földre kerültek, fetrengtek. Egy adott pillanatban a mentő is a pályán volt, tehát egyszerűen nem tudtuk a játékritmusát megtartani, mert az ellenfél játékosai állandóan színészkedtek. A tíz perces hosszabbításban is legalább három percet állt a játék, de ennek ellenére dicséret illeti a társaságot a küzdeni akarásért, hozzáállásért, hogy nem adták fel a mérkőzést. Fizikálisan végig jól bírtuk, mezőnyfölényben voltunk, labdabirtoklásban voltunk, az történt a pályán, amit mi akartunk, az ellenfél tíz emberrel védekezett a saját tizenhatosán, de voltak gyenge teljesítmények amiket ki kell elemeznem és ezen változtatni kell. A fiatalok játékával elégedett voltam, amit viszont még egyszer kihangsúlyoznék, hogy túl sok helyzet maradt ki! Én azt mondom, hogy azért értékes ez az egy pont, mert meggyőződésem, hogy ezen a pályán, ilyen körülmények között, ilyen játékstílus ellen nemcsak mi kínlódunk, hanem a többi csapat is fog szenvedni. Összességében tehát örülök az egy pontnak, de nem vagyok elégedett!”

Az FK Csíkszereda legközelebb szeptember 2-án hazai pályán játszik, az ellenfél a Kézdivásárhelyi KSE lesz.

Holnaptól már lehet bérletet vásárolni az FK Csíkszereda harmadosztályú mérkőzéseire .

A 2017-2018-as idényre két bérlet közül lehet választani:

– szurkolói bérlet: 70 RON

– VIP bérlet: 500 Euró

A bérlet az FK Csíkszereda összes hazai bajnoki és Románia kupa mérkőzésére érvényes és azok, akik idén megvásárolják a bérletet, jövőben hasonló árban juthatnak hozzá. A bérlethez szükséges: név, CNP (személyi szám), fénykép (digitális formátum) és egy személyi igazolvány másolat.

A bérlet megvásárolható az FK Csíkszereda által működtetett Márton Áron Tehetséggondozó Központ 324-es irodájában, hétfőn és kedden 14-17 óra között, illetve szerdán és csütörtökön 13-15 óra között.

A jegyárak nem változnak, továbbra is 5 lejbe kerül egy belépő.