Élményekben gazdag és tanulságos tornán járt az FK Csíkszereda 2010-es korosztálya Bécsben.

Az EURO Championship kupán olyan nagynevű klubok ellen léptek pályára fiataljaink, mint a Juventus, Zürich, MOL Vidi, St.Pölten, Olomouc vagy épp az MTK Budapest. A tornát egyébként a Club Brugge nyerte és a Juventus, amely ellen döntetlent értek el a fiataljaink végül a harmadik helyen végzett. Kovács Tamás legényei szépen helyt álltak és a 18 ország 72 csapata közül a 40. helyen végeztek.

DSC_0107

Eredmények:

FK Csíkszereda – Juventus FC (Olaszország) 1-1

Juventus

FK Csíkszereda – Red Star Zürich (Svájc) 3-0

FK Csíkszereda – NK Velesovo Cerklje (Szlovénia) 4-0

FK Csíkszereda – SV Küchl (Ausztria) 4-0

65017432_2403589296395742_831062981931433984_n

FK Csíkszereda – FC Wacker Innsbruck (Ausztria) 0-4

FK Csíkszereda – MOL Vidi 1-4

FK Csíkszereda – Technofutbol (Ausztria) 0-1

ASRoma

FK Csíkszereda – SKN St. Pölten (Ausztria) 1-1

FK Csíkszereda – SC Kreuttal (Ausztria) 2-1

image00106

FK Csíkszereda – SK Sigma Olomouc (Csehország) 4-2

FK Csíkszereda – MTK Budapest 2-0

image3

Kovács Tamás edző értékelője:

“A torna egy kiváló minőségű füves és két műfüves talajborítású pályán zajlott le, amelyeken felváltva játszottunk. Korábban nem igazán edzettünk természetes, füves talajon, de a gyerekek jól alkalmazkodtak ehhez és jobban is élvezték. Rögtön az első mérkőzésen azzal a Juventus-al néztünk farkasszemet, akik az elmondottak szerint egész Olaszországból próbálják magukhoz csábítani a gyerekeket, nem csak Torino városán belül. Kicsin múlott, hogy ne okozzunk meglepetést, de amilyen lendülettel és energiával álltunk bele a mérkőzésbe, úgy gondolom az 1-1-es döntetlennel megérdemelt eredmény született. Ezután kitűnően vettük az akadályokat, de az utolsó, sorsdöntő meccsre pszichikailag és fizikailag is elfáradtunk, ezért nem sikerült az arany ágba (1-12 helyezés) kvalifikáljuk magunkat. Második nap elején nagyon pontatlanul, illetve határozatlanul kezdtünk, de aztán szépen feljavult a játékunk, aminek meg is lett az eredménye. Jól mutatja az is a torna színvonalát, hogy a végén olyan két csapattal kellett megharcoljunk a 40-ik helyezésért, akikkel a múltban korábban már találkoztunk, tudtam milyen játékerőt képviselnek és a testi adottságaikból adódóan mostanáig mindig nekik sikerült felül kerekedni rajtunk. Motiváltan és önbizalomtól duzzadva érkeztünk erre a nemzetközi versenyre, hogy megmutassuk, valahol a Kárpátok szívében egy székelyföldi akadémián olyan tehetséges gyerekek pallérozódnak, akik meg tudják állni a helyüket bárhol a világban. Úgy gondolom sikerült elérjük a célunkat és a kombinatív játékunkat, ami tudatos, rövid passzos labdakihozatalokon és hatékony befejezéseken alapszik, természetesen ötvözve és amikor a helyzet úgy kéri felvállalva az egy-egy elleni párharcokat, rá tudtuk erőltetni az ellenfeleinkre, ami kivétel nélkül szinte mindig működött. Az egyedüli problémánk a fizikai fejődésünkből származik, amitől néha olyan érzése volt az embernek, mintha törpék játszanának óriások ellen, de éppen ezért mérhetetlenül büszke vagyok a srácokra, mert ilyen hosszú és fárasztó út után, ebben az erős mezőnyben is megmutatták, mekkora nagy tehetség és egyéniség lakozik bennük, ami mostanra egy csapattá formálódott.”

???

FK Csíkszereda: Ambrus Lukács, Antal Csanád, Hella Fehér Dániel, Kajtár András, Keresztes Tamás, László Ede, Lukács Bence, Lukács Gergő, Rusu Mark, Szatmáry Gergő. Edzők: Kovács Tamás és Antal Levente.