A második forduló első hazai mérkőzésén megszületett Csíkszereda első történelmi találata a második ligában.

A gólszerző Hodgyai László volt, aki ezzel beírta magát a csíki foci történelmébe. A gólról és annak fontosságáról magával az érintettel beszélgettünk ma délben.

Milyen érzéssel tölt el téged, hogy az első csíki második ligás gól a te nevedhez kötődik és ezt most már senki sem veheti el tőled?

“Nagyon-nagyon örvendek, hogy nekem sikerült betalálnom elsőre, de ez nem ment volna a csapattársaim nélkül, úgyhogy nagyon hálás vagyok nekik! De, amúgy a legfontosabb, hogy a csapat nyert.”

Hosszú idő után voltál ismét a kezdő tizenegyben, számít ez, vagy neked mindegy, hogy mikor szállsz be?

“Én mindig próbálom a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, de nyílván egy focista az játszani szeretne és a kezdő sípszótól az utolsóig a pályán akar lenni. Számít, hogy mikor kap lehetőséget az ember, de amennyiben megfelelően profi mentalitással rendelkezik, akkor mindig a legjobbat próbálja nyújtani.”

A szombati mérkőzésen a szünetben már nem folytattad, te kérted, hogy cseréljenek le, vagy a szakmai stáb döntése volt?

“Volt egy nagyobbacska ütközésem és úgy éreztem, hogy a hátizmaim nagyon be feszültek és úgy éreztem nem tudok 100%-ot nyújtani, ezért én kértem a cserét.”

Milyen volt hazai pályán játszani és főleg az új gyepszőnyegen?

“A gyep az első ligás, nagyon örvendünk neki, hogy ilyen jó minőségű pályán játszhatunk és az szintén nagy örömet okozott, hogy mikor ki néztem a lelátóra akkor nem is láttam egy üres széket sem.”

Családod kint volt a meccsen?

“A szüleim sajnos nem tudtak ott lenni, de a feleségem és apósomék illetve barátaim kint voltak. A szurkolókról nem is beszélve, akiknek nagyrészét személyesen is ismerem.”

Visszanézted már a gólt?

“Többször is visszanéztem a gólt, Eder labdát szerzett és lepasszolta Jebarinak, aki klasszis megoldással kínálta elém a labdát, nekem meg sikerült a kapus mellett elrúgni. Szerintem ezt a gólt soha nem fogom elfelejteni!”

Magasra kerül ez a gól a polcodon?

“Igen, nagyon büszke vagyok rá, hogy csíkszeredaiként én tudtam megszerezni Csíkszereda első NB2-es gólját.”

Gratulálok! Sok gólt a továbbiakban is!

“Nagyon szépen köszönöm.”