Hosszabbításban szerzett góllal jutott tovább az FK Csíkszereda a Románia Kupában.

Valentin Suciu legénysége Barcarozsnyón lépett pályára egy rossz minőségű pályán, ahol több mint 300 néző előtt került sor az összecsapásra.

Fotó: Pinti Attila

Az első félidőben a vendégektől Magyari, Barta és Jebari előtt adódtak helyzetek, a házigazdák pedig Drugă és Varlan révén lőhettek volna gólt. A második 45 percben a hazaiak csak szögletekig jutottak el, a vendégek pedig pedig Barta és Eder révén hagytak ki nagyobb gólhelyzeteket, így következhetett a ráadás. A hosszabbítás első félidejében Barta kétszer is gólhelyzetbe került, az első lövése fölé szállt, a második pedig eltalálta a kapufát. A 97. percben a csereként beállt Kálmán Szilárd a 117. percben gyönyörűen találta el a labdát és hatalmas gólt lőtt, a mintegy 30 méterről eleresztett erős lövése az oldalkapufáról gurult be a hálóba (0–1). A hátralévő néhány percben már nem esett több gól, így az FK Csíkszereda bejutott a legjobb 32 csapat közé. A sorsolást csütörtökön, délután tartják Bukarestben.

Barcarozsnyói Olimpic Cetate – FK Csíkszereda 0:1 (0–0, 0–0, 0–0, 0–1).

Gólszerző: Kálmán Szilárd (117. perc).

FK Csíkszereda: Damir Luljanovic – Majzik Adrián, Raul Palmeș, Csonka Bonifác, Simó Csongor, Takács Martin, Eder Gonzales, Barta Norbert (Marius Corbu, 119.), Soufiane Jebari (Berde István, 46.), Magyar Szilárd (Kálmán Szilárd, 97.), Hodgyai László (Bajkó Barna, 68.).

A mérkőzés összefoglalóját az alábbi linken nézhetik meg: