Folytatják jó sorozatukat a csíki ifjúsági labdarúgócsapatok: az országos bajnokság 1. csoportjának 8. fordulójában a 16 éven aluliak és a 18 éven aluliak is legyőzték hazai pályán a Ceahlăul Piatra Neamț hasonló korosztályú csapatát.

Egyre többen kíváncsiak a fiatalok meccseire, a szombati mérkőzéseken már mondhatni telt ház volt a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium mögötti műfüves pálya lelátóján. A vendégcsapatokat egy busznyi fiatal kísérte el, a csíkiakat pedig barátok, szülők és nagyszülők biztatták a helyszínen.

Hatot rúgtak

Az első meccset ezúttal is Burus Csaba alakulata, az U18-as korosztály játszotta. A fiuk már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát, a szünet előtt 4-1-re vezettek. A második félidőre még három találatot láthattak a nézők.
Eredmény az U18-as korosztály meccsén: FK Csíkszereda – Ceahlăul Piatra Neamț 6–2 (4–1). A győztes csapat gólszerzői: Dan Szabolcs 3, Kénesi Béla 2 és Csifó István.

Folytatják a jó sorozatukat

Nem volt veszélyben az FK Csíkszereda U16-os alakulatának csoportbeli első helye (hat ponttal álltak az AFC Botoșani előtt), a veretlenség megtartása viszont fontos volt Dusinszki Zoltán csapatának. A mérkőzés első félidejében nem sikerült betalálni a vendégek kapujába, pedig erre a 34. percben meg volt a lehetőség, ám szélről az ötösre beadott labdát a hazai játékos a kapu fölé bombázta. Aztán a második félidőben összejött a gól: előbb Dobos Oszkár majd Tamás Nándor talált a kapuba.

Eredmény, U16-os korosztály: FK Csíkszereda – Ceahlăul Piatra Neamț 2–0 (0–0). Gólszerzők: Dobos Oszkár és Tamás Nándor.

A következő fordulóban, szombaton, október 24-én az FK ifjúsági csapatai két különböző helyszínre utaznak: a nagyok a CSMS Iași otthonában fociznak, a kicsik pedig a LPS Roman otthonában játszanak.

A fényképet Veres Nándor készítette.