Idei utolsó hazai meccsére készül második ligás csapatunk.

Valentin Suciu és Bajkó Barna gárdája a 10. helyen álló Unirea Slobozia együttesét fogadja. A Ialomita megyeiek mérlege öt győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség, így mindössze két ponttal állunk előttük. A Slobozia vezetőedzője Adrian Mihalcea nem ülhet majd le a kispadra, mivel a Poli Iasi elleni találkozón, ahol több kérdéses játékvezetői ítélet is született, kiállították és három meccsre eltiltották.

A tabellát nézve a 14. forduló zárómérkő­zésének eredménye kedvezően alakult a mi szempontunkból, mert a Kolozsvári Universitatea a fővárosi Ghencea Stadionban múlta felül a Steaua csapatát 1–0-ra, így a hatodik helyen álló bukarestiek előnye mindössze három pont velünk szemben. Ha, megnézzük a hátralevő meccseket, láthatjuk, hogy a Steaua és a Bodzavásár is nehezebb meccseket kell játsszon, mint mi, így bármennyire is rosszul indult az idény számunkra (első öt meccsen, öt vereség) reális esélyünk van arra, hogy a legjobb hat között fejezzük be az alapszakaszt. Ehhez, azonban első lépésként nyerni kell holnap (szombaton) a Slobozia ellen, ugyanakkor szurkolni a Steaua vereségéért is…bár én annak is örülnék, ha nézőink visszatérhetnének a lelátóra. Ezzel kapcsolatban jelenleg, semmi hivatalos döntés nem született. Még kedden, megkérdeztem a sportminisztert, hogy mikor térhetnek vissza a nézők a lelátóra? Novák Károly Eduárdtól a következő választ kaptam:

“Sajnos, lefújták tegnap a kormányülést, holnap remélem megtartják és péntektől vagy hétfőtől érvénybe lép.”

– Novák Károly Eduárd, sportminiszter

Egyelőre, tehát hivatalos döntés nincs, de ahogy Ráduly Róbert Kálmán igazgató fogalmazott:

“Mi úgy készülünk, hogy lehetnek nézők, de sajnos egyelőre kormányzati szinten, nincs erről hivatalos döntés.”

– Ráduly Róbert Kálmán

Az FK Csíkszereda – Unirea Slobozia bajnoki szombaton 11 órakor kezdődik és az Erdélyi Magyar Televízióban, valamint a klub Youtube és Facebook csatornáján élőben közvetítjük.

Szép Zoltán