Kevés igazi gólhelyzetet, ám annál nagyobb küzdelmet hozott Ifjúsági Ligás csapatunk vasárnapi bajnokija a Temesvári Banatul Sportiskola ellen. A találkozó egyetlen találata Biró Tamás nevéhez fűződik.

Szűkös kerettel, ám ahogy Ubrankovics Zoltán vezetőedző fogalmazott: “nagy becsvággyal” várták ifiligás fiataljaink a Temesvári Banatul elleni összecsapást. Jól is indult a találkozó, Birtalan Tamás a középkezdés utáni első támadásnál ziccerbe került. Játékosunk a bal oldalról tört előre, ám kecsegtető helyzetben lövés helyett a beadást választotta és odalett a lehetőség. Néhány perc elteltével újra Birtalan került szembe a kapussal, ám lövését fogta Antonescu.

A kezdeti hazai rohamok után a mezőnybe helyeződött át a játék, komolyabb gólhelyzetet a félidő végéig nem láthattunk. Fél óra elteltével a vendégek is kidolgoztak egy-két lehetőséget, ám ezekben nem volt túl nagy veszély. A 41. percben újabb kimaradt FK-ziccert jegyezhettünk fel, ezúttal is Birtalan Tamás került helyzetbe. A játékrész végét megnyomták a vendégek, ám találat sem, itt sem ott nem született, 0–0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben alaposan átszervezte a csapatát Ubrankovics Zoltán, négy új játékos érkezett a pályára. A félidő első perceiben a bánságiak voltak némileg veszélyesebbek, a csereként beállt Becze-Máthé Mátyásnak az 54. percben bravúrra volt szüksége, hogy megmentse csapatunkat a góltól. A 70. percben szabadrúgásból veszélyeztettünk, öt perc múlva pedig Biró Tamás lába sült el, aki hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba jó 18 méterről (1–0).

A hátralévő játékperceket fegyelmezett játékkal hoztuk le. Fontos három pont került a csapat neve mellé, amivel az alsóházi rájátszás harmadik helyére kapaszkodtunk fel.

Ifjúsági Liga, Play Out 2. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Banatul Sportiskola 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Ștef Claudiu (Marosvásárhely), asszisztensek: Moldovan Radu Petrisor (Marosszentkirály), Sîncrăian Andrei (Marosvásárhely)
Gólszerző: Biró Tamás (75.)
FK Csíkszereda: Lukács Dániel (Becze-Máthé Mátyás, a szünetben) – Csedő Szilárd, Dencsák Kristóf (Zöld Hunor, a szünetben), Tamás Bence, Péter Zsombor, Keresztes Tamás (Bóné Márk, a szünetben), Bara Levente, Fazakas Henrik, Buza Balázs, Birtalan Tamás (Biró Tamás, a szünetben), Karácsony Gellért (Lőrincz Csongor, 78.) Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Temesvári Banatul: Antonescu Florin – Topărcian Gabriel, Criestea Samuel, Băcutoiu Vlad, Buză Ovidiu, Ștefan Emanuel (Banciu Mario, 82.), Dobricean Marian (Murgoci Denis, 76.), Ștefanciuc Raul (Onu Daniel, 82.), Siel Lucian, Savu Darius (Ureche Cătălin, 76.), Roiban Adi (Hepes Sebastian, a szünetben) Vezetőedző: Bodea Sorin