A tabellán közvetlenül mögöttünk álló Bákót fogadta U16-os csapatunk az év utolsó meccsén.

Benkó Tihamér és Hodgyai László csapata néhány hete az alapszakaszban is szoros meccset játszott a moldvaiakkal, így pontosan tudta, hogy mire számítson. Ennek fényében jól is indult a mérkőzés, hamar vezetést szereztünk, de a bákóiak a gól után egyre veszélyesebbé váltak, ki is egyenlítettek. Szünet után a mieink becsülettel próbálkoztak, de újabb gólt nem tudtunk rúgni. Vezetőedzőnk úgy érzi igazságos döntetlen született:

“Jól kezdtük a mérkőzést, kellő intenzitással és sikerült is megszerezni a vezetést. A félidő derekán az ellenfél fölénk kerekedett, kevés volt a mozgás, nem tudtuk birtokolni a labdát, a bákói csapat kiegyenlített, sőt, akadtak jó lehetőségei is a gólszerzésre, de ezek kimaradtak. A második félidőben jobb volt a játékunk, a meccs utolsó negyedében több lehetőség is adódott előttünk, de ezek rendre kimaradtak. Volt pár kiváló egyéni teljesítmény a csapatunkban és a csapatjátékunkat is jobbnak éreztük, mint múlt héten. Szerettük volna győzelemmel zárni az őszi szezont, de úgy gondolom igazságos döntetlen született ma.”

– Benkó Tihamér

U16-os Elitliga, Play-off, Első csoport, 4. forduló: FK Csíkszereda – FC Bákó 1:1 (1:1)

Gólszerzők: Ilie (6.), illetve Burlacu (11.).

Sárga lap: Marosi (52.), illetve Nica (69.).

FK Csíkszereda: Simon – Kusztos, Szőke, Ureche, Kárándi (Mezei 80.), Marosi, Iordache (Brügger 80.), Jakab, Zelenák (Lázár 69.), Jula, Ilie (László 61.).

FC Bákó: Gumenco – Olteanu (Dumitru 75.), Gangal, Cuculescu, Lungu, Oasenegre (Abdulghani 69.), Nica, Taran, Paun, Chiperi, Burlacu (Grosu 71.).

Szép Zoltán