Elindult Franciaországba U19-es csapatunk, mely az UEFA Youth League visszavágójára utazik Angersbe.

Amikor ezeket a sorokat írjuk, csapatunk már a bukaresti repülőtéren tartózkodik, ahonnan Párizsba repülnek, onnan pedig busszal teszik meg az utat a Loire menti városig. Demény Norbert vezetőedző 18 fős csapattal utazik vele beszélgettünk ma délelőtt.

Fotó: Pál Zoltán

Szerdán újabb nehéz meccs elé nézünk, hogy sikerült a felkészülés?

“Azok a játékosok, akik a felnőtt csapatnak is tagjai, mindössze néhány közös edzésünk volt. Ettől függetlenül mindenki tudja a dolgát és a játékstílus is érthető. Az más kérdés, hogy az ellenfél játékstílusa mit enged majd meg nekünk.”

Milyen esélyt lát a visszavágón?

“Az a legfontosabb hogy mindent megtegyünk a győzelem érdekében. Mint sportoló egyértelmű, hogy a legjobbra gondolunk, a hozzáállással illetve taktikai részen szerintem nincs rés a pajzson. Félelemről szó sincs, inkább egy újabb kihívás és tapasztalat megélése a cél.”

Ön személy szerint mivel lenne elégedett?

“A továbbjutással. Nagy szavak, viszont erre készülünk és azért megyünk, hogy ezt elérjük. Hiszek a csapatomban.”

Mint, ismert csapatunk hazai környezetben szeptember 29-én, 2-0-ra kapott ki a francia bajnok Angers SCO együttesétől, de az eredmény ellenére az ellenfél edzője is elismerően nyilatkozott akadémistáinkról. A visszavágóra szerdán 19 órakor kerül sor Angersben.

Szép Zoltán