Egész héten komolyan készült az FK Csíkszereda harmadosztályú csapata a holnapi Szászhermány elleni mérkőzésre.

A piros-feketék négy hét után játszanak ismét hazai pályán és a tét nagy, hisz az élcsoportban maradáshoz szükség van a három pontra. Bálint László György vezetőedzővel beszélgettünk:

“Nagyon furcsa ez a program, hogy a kilencedik fordulóban járunk és mindössze a harmadik hazai mérkőzésünk lesz. Remélem, hogy a csapat jól fog reagálni, mert nagyon fontos találkozó előtt állunk. A két csapat között nagy a rivalitás, de mi tiszta fejjel kell oda álljunk a mérkőzéshez és meg kell mutassuk, hogy jobbak vagyunk. Az akarat megvan, de jól kell felismerjük a lehetőségeinket és nyerni szeretnénk!” 

Szászhermány az elmúlt két mérkőzését elveszítette, az jó vagy rossz nekünk?

“Őszintén mondom, hogy engem nem érdekel, hogy milyen állapotban van a hermányi csapat, engem csak az FK Csíkszereda érdekel, hogy mi jól legyünk és ne hibázzunk. De, nem fogunk hibázni és megfogjuk csinálni azt, amit megbeszéltünk és begyakoroltunk.”  – nyilatkozta Bálint László György.

A szászhermányiak október 7-én 2–0-ra kaptak ki Kézdivásárhelyen, egy hete pedig hazai pályán 2–1 arányban a Románvásári VSK csapatától is vereséget szenvedtek. Az FK Csíkszereda kerete teljes, nincs eltiltott és sérült játékos, így mindenki bevethető állapotban van. Az FK Csíkszereda – FC Szászhermány találkozó holnap (szombaton) 15 órakor kezdődik.

Felhívjuk a kilátogató nézők figyelmét, hogy amennyiben gépkocsival érkeznek a mérkőzésre, a találkozót követően ne hagyják autójukat a parkolóban, mert hétvégére az Erőss Zsolt Sportcsarnok parkolóját bezárják.