Az országos ifjúsági bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában az FK Csíkszereda U16-os csapata a CSMS Iasi együttesét fogadta. A két csapat az első fordulóban már találkozott, amikor a jászvárosiak 6–1-es győzelmet arattak. Ezt szerette volna visszaadni az FK.

A mérkőzés első felében egyenlő felek küzdelme zajlott a pályán, de alig tíz percnyi játékidő után a semmiből vezetést szereztek a vendégek, a szakadó esőben. A megszerzett gól feldobta a vendégeket. Egyértelműen jobban kezdtek el játszani, mint előtte. Kihasználták azt, hogy fizikálisan a játékosok jóval megtermettebbek, így az egy az egy elleni párharcokat, a közös labdákat mind megszerezték, amelyekből nyugodtan indíthatták a támadásaikat. A nyomás végül a félidő hajrájában egy újabb góllá érett. Az FK játéka egy ziccerre és két veszélyes szabadrúgásra volt elegendő az első 45 percben.

A második félidőben már jóval bátrabban játszott a csíki csapat. Úgy nézett ki,hogy megtalálták a vendég csapat játékának az ellenszerét. Egyre többször jutottak el az ellenfél tizenhatosához, de ott viszont a jól védekező vendégek megtörték a lendületet. A mérkőzés hajrájára hol egyik hol a másik térfélen zajlott a játék nagyobb helyzetek nélkül. Így maradt a félidőben beállított eredmény.

Az FK továbbjutási esélyei lecsökkentek, hiszen a forduló másik összecsapásán a FC Botosani négygólos győzelmet aratott a Petrolul Ploiesti otthonába. A továbbjutáshoz a hátralevő két mérkőzésen be kell gyűjteni a maximális 6 pontot, míg a FC Botosani nem szabad több pontot szerezzen, illetve az FK több mint két góllal kell verje az előbb említett csapatot.

Eredmények, középszakasz
FK Csíkszereda – CSMS Iasi 0–2 (0–2)

Petrolul Ploiesti – FC Botosani 0–4.

A csoport állása: 1. CSMS Iasi 9 pont, 2. FC Botosani 9, 3. FK Csíkszereda 3, 4. Petrolul Ploiesti 3.