Az elmúlt időszakban több egykori akadémistánk és volt játékosunk is remekelt jelenlegi klubjában.

A Magyar Kupában a Puskás Akadémia FC 7-0-ra nyert a Toponár SE otthonában, a mérkőzésen Tamás Nándor végig pályán volt. Szintén a Magyar Kupában volt érdekelt az NB2-es Nyíregyházi Spartacus, amely ugyancsak 7-0-ra nyert a Lőrinci VSC otthonában és ezzel bejutott a legjobb 64 közé, Györgyi Arthur végig játszotta a második félidőt és gólpasszal segítette csapatát. A Balassagyarmati VSE 2-0-ra kapott ki a DVTK csapatától, Benkő-Bíró Norbert végig játszotta az összecsapást.

Itthon a második ligában a Concordia Chiajna – CS Mioveni meccsen két egykori játékosunk is pályára lépett, a hazaiaknál a múlt hétfőn tőlünk távozó Christos Intzidis, míg a Mioveni csapatában Veres Szilárd volt a kezdőben. A harmadosztályban a Székelyudvarhelyi FC az 5. fordulóban 1-1-es döntetlent ért el a CS Blejoi ellen. Az összecsapáson Marucza, Berkeczi, Mitra, Țepeș, Tankó, Csala, Bálint és Szfárli kezdőként léptek pályára, míg Partene a 68. percben kapott lehetőséget. A Sepsi OSK II újabb vereséget szenvedett, ezúttal 2-1-re kaptak ki az Astra Giurgiu szatelitcsapatától, ezen a találkozón Csiszer, Berde, Máthis és Ilyés is végig játszott, Ilyés Róbert (46 évesen!) pedig gyönyörű szabadrúgásgóllal szépített.

Idegenben szerzett három nagyon fontos pontot a Kézdivásárhelyi SE, amely 2-0-ra nyert Plopeniben, Becze Tamás góllal és gólpasszal segítette csapatát. A Brassói Corona 1-1-es döntetlent játszott Barcarozsnyón, Aszalos Richárd csapata először veszített pontokat. A Bákói VSK hazai pályán 3-0-ra kapott ki a Dacia Unirea Brăila együttesétől, a bákóiak kapuját Bartók Alpár védte.

A magyar NB3-ban a Jászberényi FC 1-0-ra nyert a Tállya otthonában, Hodgyai László ezúttal csak három percet kapott. A Puskás Akadémia II és VLS Veszprém meccsen igazi székely párharc volt, Kovács Dániel (VLS Veszprém) végig játszott, míg Szin Ferenc a 69. percben szállt be, az eredmény 0:0.

Fotó: Lukács Zsolt

A Tatabányai SC 1-1-es döntetlent ért el a BKV Előre vendégeként, Székely Ervin végig játszotta a meccset. Balassagyarmat hazai pályán kapott ki 1-0-ra a listavezető Tiszakécskétől, Benkő-Bíró Norbert ezúttal is kezdő volt és végig játszotta a mérkőzést.

A ZTE II hazai pályán kapott ki 2-1-re a Lipót SE csapatától, a zalaiaknál Simó Csongor hatalmas bombagólt lőtt, de a győzelemre nem volt elég. A gól itt látható (3:50-nél):