Egykori akadémistáink és volt játékosaink teljesítménye az elmúlt időszakban a következőképpen alakult.

A magyar NB1-ben szereplő Puskás Akadémia az OTP Bank Liga 30. fordulójában 3-1-re nyert a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, Corbu Marius kezdő volt és 71. percet töltött a pályán. A Liga 1-ben szereplő Sepsi OSK az alsóházi rájátszás 7. fordulójában 3-1-re nyert a Medgyesi Gaz Metan ellen, egykori csapatkapitányunk Eder González végig játszotta a találkozót és a 33. percben fejesgóllal járult hozzá a háromszékiek győzelméhez. Az alsóházban érdekelt U Craiova 1948 hazai pályán nyert 1-0-ra az Aradi UTA ellen, Juan Francisco Bauza kezdő volt és 81 percet töltött a pályán.

A Merkantil Bank Liga NB II. 35. fordulójában a Soroksár hazai pályán kapott ki 3-1-re az FC Ajkától, a hazaiaknál Magyari Szilárd csereként állt be a 81. percben. A Győri ETO 3-2-re nyert Békéscsabán, Csonka Bonifác kezdő volt és 81. percen át segítette csapatát. A Tiszakécske – Siófok összecsapás a balatoniak kétgólos győzelmével végződött, a hazaiaknál Erdei Carlo kezdő volt és 80. percet töltött a pályán. Tamás Nándor együttese az Aqvital FC Csákvár a Szentlőrinc otthonában nyert 3-1-re, egykori akadémistánk csereként szállt be az 56. percben.

A Liga 2. felsőházi rájátszásában a Concordia egy pontot sem tudott otthon tartani a Hermannstadt ellen, a szebeniek 3-1-re nyertek Raul Palmes együttese ellen, egykori védőnk végig játszotta az összecsapást.

A Liga 3. felsőházában nem hibázott a Székelyudvarhely FC, amely legfőbb riválisa, az FC Pucioasa otthonában győzött 4–2-re, a gólgyártást Marucza Csanád kezdte a 40. percben. Rajtakívül Kilyén Szabolcs is végig játszotta a meccset, Cătălin Savin kezdő volt 72. percet töltött a pályán, Simó Csongor a 72. percben, Botorok János a 90. percben, Lázár Kristóf a 93. percben állt be. A Sepsi OSK II 1-1-es döntetlent játszott Barcarozsnyón, Berde István, Máthis Mátyás, Pál Kristóf és Becze Tamás is kezdő volt.

Az NB III. Nyugati csoportjában a 33. fordulóban a Ballassagyarmat – Budapest Honvéd II gólnélküli döntetlennel ért véget, a hazaiaknál Majzik Adrián és Benkő-Bíró Norbert is végig játszott. Kovács Dániel csapata a VLS Veszprém kiütéses hatgólos győzelmet aratott a Tarr Andráshida felett, egykori akadémistánk végig pályán volt, sőt a 72. percben góllal járult hozzá a veszprémi sikerhez. A Makó FC – FC Dabas összecsapás a hazaiak egygólos sikerével ért véget, a makói kaput Bordás Dániel védte. A Puskás Akadémia II – Tatabánya összecsapás a felcsútiak egygólos sikerével végződött, a vendégeknél Székely Ervin kezdő volt és végig játszott. Az Érd – Kaposvári Rákóczi mérkőzés vendéggyőzelmet hozott, Pintér Norbert a 61. percben a kaposváriak második találatát szerezte és Kálmán Szilárd is kezdő volt, végig játszotta a mérkőzést. Az MTK Budapest II – Hódmezővásárhelyi FC találkozón a vendégek kapuját Bencze Norbert védte, aki jól állta a sarat, de két tizenegyesnél ő is tehetetlen volt, így az MTK 2-1-re nyert.

Szép Zoltán