Három napon át kapustáborba vonultak a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csapatainak a kapusai. Szerdától péntekig a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kapusedzője Dörner Szabolcs vendégeskedett Csíkszeredában.

A háromnapos táborban közel 30 labdarúgó kapus vett részt Marosvásárhelyről, Szászrégenből, Nyárádszeredából, Gyergyószentmiklósról, Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről és Sepsiszentgyörgyről.

A foglalkozáson a sportolókat két csoportra osztották: volt egy 6-11 évesekből álló csoport és egy 11-18 éves csoport. Mindkét korosztálynak specifikus edzéseket tartottak. Napi két tréning szerepelt a programban. Gyakoroltak füves és műfüves pályán egyaránt.

A kapus edzéseken a kapustechnikát, a koordinációs képességeket, a helyezkedést, a labdafogást, a labdajátékot stb. gyakorolták. Az alapoktól kezdték és a gyerekek életkorától függően egyre összetettebb edzések következtek.

A tábor végén minden résztvevő oklevélben részesült, hogy részt vett a Székelyföld Labdarúgó Akadémia által első alkalommal megrendezett kapustáborban.