Nem élt a hazai pálya lehetőségével az FK Csíkszereda U17-es csapata, amely elbukta a Románia Kupa elődöntőjébe való továbbjutást.

Fiatal akadémistáink a Kolozsvári Ardealult fogadták és minden adott volt a jó eredményhez, kedvezett az időjárás is, valamint a pálya is jó állapotban volt. A mérkőzésen jelen volt, többek között a Román Labdarúgó Szövetség szakmai igazgatója Mihai Stoichiță is.

28938948_10211658035586517_1379835833_o

A találkozó első percétől fogva az volt az ember érzése, mintha a kolozsváriak jobban akarnák a továbbjutást, több helyzetet dolgoztak ki, többet birtokolták a labdát és szép helyzeteik voltak. Az első csíki kapuralövésre tíz percet kellett várni, de Bencze lövését a kolozsváriak kapusa magabiztosan védte. A következő percekben az Ardealul játékosai többször is veszélyeztettek, valahányszor Dombrádinak kell mentenie. A 32. percben egy újabb kolozsvári roham után egy előreívelt labdát jól vesz le az Ardealul csatára, majd rögtön átemeli a kapus fölött: 0-1.

A 36. percben egy szögletet követően veszélyeztet az FK, de Simó megpattanó fejesét a kolozsváriak egyik védője a gólvonalról fejeli ki. A félidő vége előtt az Ardealul egy gyors ellentámadásból közel áll egy újabb gólhoz, de a csíki kapus szerencsére védeni tudja a lövést.

28939268_10211658034706495_1341665526_o

Szünet után a kolozsváriak ismét határozottabban kezdenek és a 45. percben egy balszélen indított támadást góllal fejeznek be, Dombrádi a hosszú sarokra rúgott labdával szemben tehetetlen: 0-2.

Két perc múlva Simó előtt adódik egy lehetőség a szépítésre, de a csel nem jó és elveszíti a labdát, ráadásul még egy sárga lapot is összeszed. A folytatásban igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni és úgy tűnt Kolozsvár simán megnyeri a találkozót, ekkor azonban a 79. percben Simó távoli jól eltalált lövése beakad: 1-2! Az utolsó percben a piros-feketék minden követ megmozgattak, de mindhiába, túl késő volt és a továbbjutás elúszott.

U17 Románia Kupa negyeddöntő:

FK Csíkszereda – Kolozsvári Ardealul 1:2 (0:1)

Gólszerző: Simó Csongor (79.).

FK Csíkszereda U17: Dombrádi – Purguly, Badi, Partene, Rácz, Incze, Máthis, Kővári, Bencze, Simó, Fülöp. Játszott még: Suciu, Ferencz, Szfárli. Kányádi.

Suciu Valentin vezetőedző nyilatkozata:

“Annak ellenére, hogy az utóbbi két hétben sokat beszéltünk erről, sajnos nem emelkedtünk fel a mérkőzés szintjére. A fiúk sajnos azt gondolták, hogy elég hogyha megjelenünk, de sajnos bebizonyosodott, hogy nem elég csak felállni a pályára, ott tenni is kell valamit! A végefelé próbálkoztunk ugyan, de már túl késő volt. Lehetséges, hogy a fiúk azt gondolják, hogyha barátságosabb vagyok velük, akkor azt csinálnak amit akarnak, de most ráfognak jönni, hogy ez nem épp így van.”