Két akadémiai csapatunk is Besztercén lépett pályára tegnap, ahol a nagyobbak (U19) győzni tudtak, míg a fiatalabb U16, amely egy évvel idősebb bajnokságban játszik, egy értékes döntetlennel tért haza.

Besztercei Sportlíceum U19 – U19 FK Csíkszereda 0:2

Gólszerzők: Kénesi, Csifó.

FK Csíkszereda U19: Molnár, Puika, Jakab, Banu, Lakatos, Csiszer, Dobos, Tamás, Bara, Kénesi, Csifó. Játszott még: Ráduly, Nagy, Urbán, Szabó, Borbély.

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a játékosok komolyan veszik azt a víziómat, hogy minden meccset meg tudunk nyerni kapott gól nélkül. Jelen pillanatban a lejátszott 6 bajnoki találkozóból, ez öt alkalommal sikerült is, így a védekezésünket maximális dicséret illeti. Ne felejtsük el, hogy a védekezésünkért az egész csapat felelős, a támadóktól a kapusig, mindenkinek meg van a maga feladata, amikor nincs nàlunk a labda. Az utolsó két forduló arról fog dönteni, hogy ki nyeri a tavaszi szezont, így ezekre a találkozókra extra energiákat kell mozgósítanunk. Bízom a játékosaimban, meg van bennük az a plusz, ami a tabellán az ellenfelek fölé helyezi a csapatot.”

DSC_0548

Besztercei Sportíceum U17 – U16 FK Csíkszereda 0:0

FK Csíkszereda U16: Gyenge – Partene, Rácz, Badi, Simó, Csala, Máthis, Bencze (Incze), Szfárli (Kányádi), Kurkó, Fülöp (Szabó).

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

“A bajnokság egyik legeresősebb csapata ellen játszottunk, már ami a játékosok izomerejét tekinti. Ezt az erényüket a hazaiak már az első percektől próbálták érvényre juttatni, de mi jól felvettük a kesztyűt és szükségünk is volt rá, mert a pálya minősége szinte alkalmatlan volt a csapatunk játékstílusához. Férfias, kemény küzdelem dominált végig a meccsen, amibe jól beleálltunk. Az első félidőben néhány átlövéssel veszélyeztettük a hazai kaput. A második játékrészben két nagy helyzetet hibáztunk el. A vendéglátóinknak is megvoltak a lehetőségeik arra, hogy otthon tartsák a három pontot és nekünk is, így összességében reális eredmény született.”

fk_meccs

Ilyés Róbert csapata a 2005-ös korosztály hazai pályán fogadta a lövéteieket és sima győzelmet arattak.

FK Csíkszereda U12 – U12 Lövéte 10:0

Gólszerzők: Cadar Eduard 3, Ráduly Zsombor 3, Chiriac Vlad 2, Köllő Csaba, Zöld Hunor.

FK Csíkszereda U12: Bacan Raul – Csedő Szilárd, Tamás Bence, Vaslabán Hunor, Chiriac Vlad, Farkas Nándor, Köllő Csaba, Cadar Eduard, Ráduly Zsombor. Cserék: Bârsan Róbert, Zöld Hunor, Vizi Bence, Kovács Erik, Keresztes Tamás. Vezetőedző: Ilyés Róbert.