A székelyudvarhelyi új műfüves labdarúgópálya ünnepélyes megnyitója alkalmából Székelyföldre látogatott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es korosztályú csapata. A magyarországi együttes két mérkőzést játszott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia hasonló korosztályú együttesével. Az anyaországi csapat az udvarhelyi mérkőzésén 5–0-ra, a csíkszeredai összecsapáson pedig 3–0-ra győzte le a székelyföldi együttest.

 Pályaépítés kormánypénzből

 A magyar állam által támogatott beruházásról a székelyföldi újságok kiemelt helyen foglalkoztak: a megvalósításról az Udvarhelyi Híradó és az Udvarhely napilap is címlapon számolt be pénteken. A székelyudvarhelyi városi strand mellett elkészült új műgyepes labdarúgópályát (a fényképen) egyébként múlt csütörtökön este avatták fel. A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a vele partnerségben álló Székelyföldi Labdarúgó Akadémia együttműködéseként megépült létesítmény kivitelezése közel másfél évvel ezelőtt kezdődött el.

 A magyar kormány a Nemzetpolitikai Államtitkárságon és a Bethlen Gábor Alapon keresztül 100 millió forintot biztosított az új pálya felépítésére.

Fotó: Udvarhelyi Híradó