Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt az FK Csíkszereda második ligás csapata, amely hazai pályán nyert 2-0-ra a Resicabánya ellen.

Két órán át kellett takarítani a pályát a frissen hullt hó miatt, de a kezdésre nagyon jó állapotba került a gyepszőnyeg, köszönhetően az FK Csíkszereda pályamunkásainak. Csapatunk jól kezdte az összecsapást, gyakorlatilag másfél perc alatt megszereztük a vezetést. Jebari baloldali beadását Schieb remekül vette át és közelről a bal felsőbe rúgta: 1-0.

A folytatásban a resicabányaiak is próbálkoztak az egyenlítéssel, de csapatunk jól állta a sarat. A 21. percben egy resicai szabadrúgást követően Bor szerzett labdát és remekül indította Bauzát, aki nagy sprintet vág le, Jebarit akarta játékba hozni, de a vendégek védői leolvasták lábáról a labdát. Két perc múlva veszélyben a mi kapunk, Boboc lövését Apró a gólvonalról menteni tudja! A következő percekben is a vendégek veszélyesebbek, Bresneni lövése szerencsénkre fölé megy. Fél órányi játék után összekapja magát a piros-fekete mezben játszó csapatunk és Schieb lövését még menteni tudja Cobrea, de a 31. percben Casiadi beadását Kelemen fejeli be védhetetlenül: 2-0.

A 35. percben Rybánsky késve érkezik és ütközik Bussal, a játékvezető tizenegyest ad. A büntetőt Astafei vállalja el, kapusunk megbabonázza, lövése a keresztlécen csattan! A 41. percben ismét gólhelyzetben a vendégek, Boboc lövését Rybánsky védi. Egy perc múlva Jebari mintegy húsz méterről bombáz kapura, Cobrea bravúrral hárít.

Szünet után Valentin Suciu vezetőedző Barát középre hozza és Bauzát állítja csatárnak, de cserét nem hajt végre. A taktikai húzás működik, Bara sokkal aktívabbá válik, az 52. percben erős és remek lövését a resicai védők blokkolják. Nem sokkal később fiatal játékosunk Casiadi is próbálkozik egy lövéssel, de sikertelenül. A vendégek mestere közben hármas cserét hajt végre, frissíteni próbál, de a mieink résen vannak, nem hagyják őket kibontakozni. A 76. percben Astafei fejesénél Rybánsky magabiztos, nem tud szépíteni Resicabánya. A hátralevő időben előbb Takács próbálkozik, majd Mészáros küzd nagyot a labdáért, lövését a kapus tolja ki. A végén már nincs miért izgulni, csapatunk itthon tartja a három pontot.

Liga 2., 16. forduló: FK Csíkszereda – Resicabányai CSM 2:0 (2:0)

Gólszerző: Schieb (2.), Kelemen (31.).

FK Csíkszereda: Rybánsky – Takács, Apró, Kelemen, Bor, Csürös, Casiadi (Botorok 88.), Jebari (Savin 88.), Schieb (Pintér 90.), Bauza (Mészáros 73.), Bara.