Kétgólos vereséget szenvedett az éllovas otthonában U19-es csapatunk, a végjátékot ráadásul egy tömegverekedés is beárnyékolta.

Akadémistáink nem bírtak a kolozsváriakkal, az ellenfél keményen küzdött azért, hogy otthon tartsa a három pontot és végül sikerült is nekik. Egy távoli lövésből megszerezték a vezetést, majd jól tördelték a játékot. Beszédes tény az is, hogy a mieink a 60. percben végezhették el az első szögletet, azt megelőzően nem sokkal egy Kolbasz beadás Precupról pattant a hálóba és ezzel beállították a végeredményt. Demény Norbert legénysége mondhatni csak az utolsó negyedórában állt közel a gólhoz, de Veregut lövését a gólvonalról mentették a kolozsvári védők, majd Kecskés próbálkozását a kapus hárította. A lefújást megelőzően a mieink egy erősebb belépőjét követően tömegverekedés tört ki a pályán, mely során tőlünk egy játékost, az Universitateatól kettőt állított ki a játékvezető. Vezetőedzőnk a meccs után azt mondta a hazaiak sokkal motiváltabbak voltak és ez döntötte el az összecsapást:

“A kolozsváriak nem hagytak felületet nekünk, igazi élet-halál harc volt a pályán. Futball szempontjából nem volt ez egy kiváló teljesítmény, de ők jobban tudtak alkalmazkodni mindenhez és csapatjátékunk nem tudott működni, jól tördelték a játékunkat. Nem akarom őket dicsérni, de tény, hogy a győzni akarásban felülmúltak bennünket. Ami a végjátékot illeti, elég komoly tétje volt a meccsnek és a végén elszakadt a cérna néhány játékosnál. Ettől függetlenül engem az zavar a legjobban, hogy a futball része nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük.”

U19-es Elitliga, Play-off Nyugati csoport, 2. forduló: Kolozsvári Universitatea – FK Csíkszereda 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Vinau (24.), Precup (öngól 55.).

Sárga lap: Kecskés (90.).

Piros lap: Țica (90.), Podea (90.), illetve Sándor (90.).

Kolozsvári Universitatea: Tisa – Uțiu, Falcușan, Podea, Țica, Moraru, Vînau (Molnár 75.), Felecan, Calugar, Cucos (Deac 75.), Kolbasz. Edzők: Suller Marius és Rus Laurentiu.

FK Csíkszereda: Karácsony – Ketesdi, Vereguț, Bărăbaș, Bârsan, Bóni (Kecskés 65.), Precup (Sebestyén 65.), Csala (Szakács 46.), Bujdosó, El-Sawy (Nagy 75.), Finna (Sándor 46.).

Szép Zoltán