Kétgólos győzelmet aratott U16-os csapatunk a rájátszás 3. fordulójában.

Benkó Tihamér és Hodgyai László együttese már az elején jól elkapta a fonalat, mondhatni az első helyzetből vezetést szereztek a fiúk. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült és fél órányi játék után két góllal vezettünk. A moldvaiak nem sok vizet zavartak a kapunk előtt, ráadásul a második félidőben úgy tűnt, hogy mindkét csapat elégedett az eredménnyel.

Benkó Tihamér vezetőedző örült a három pontnak, de a hibákra is felhívta a figyelmet.

“A mérkőzés elejétől kezdve mi irányítottuk a játékot, ráadásul már az első percben sikerült gólt szereznünk. A labda sokat volt nálunk, sikerült helyzeteket kialakítanunk és egy kezezés után megítélt büntetőből növeltük az előnyünket. A labdajáratásunk kicsit lassú volt, több helyzetet is kitudtunk volna alakítani, illetve elől pontatlanok voltunk, így az eredmény nem változott. A második félidőben visszaesett a játék színvola, nem igazán tudtunk tempót diktálni, de ugyanúgy az ellenfél sem. Folytatjuk a munkát, igyekszünk kijavítani a hibákat.”

U16-os Elitliga, Első csoport, Play-off, 3. forduló: FK Csíkszereda – FC Botosani 2:0 (2:0)

Gólszerzők: László (1.), Ureche (tizenegyesből 30.).

FK Csíkszereda: Csíki – Gábor, Szőke, Ureche, Kárándi, Marosi, Iordache, Jakab, Jula, László, Mihai. Tartalék: Török, Mezei, Imets, Balázs, Kusztos, Zelenák, Brügger, Trinfa, Demeter. Vezetőedző: Benkó Tihamér.

FC Botosani: Jijie – Iftimie, Suliuc, Zub, Andrioaia, Bighiu, Feraru, Plesca, Diaconu, Socoroc, Ciobica. Tartalék: Rotariu, Tapu, Dacinba, Cososchi, Grigoruta, Manolache, Andronache, Rozmalin. Vezetőedző: Hâj Cătălin.

Szép Zoltán