Kétgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda a Románia Kupa 3. fordulójában, így kiesett a sorozatból.

A piros-feketéket a bajnokságból is ismert Bákói Aerostar csapata búcsúztatta, amely ugyan összességében nem játszott jobban a csíkiaknál, de helyzeteit berúgta. A találkozó első húsz percét a hazai pályán játszó Aerostar uralta, majd ezt követően a tempót az FK diktálta úgy labdabirtoklásban, mint gyorsaságban. A 33. percben egy Bákói szögletrúgást követően a kipattanó labda a 16-os környékén az Aerostar játékosához került, aki élt a lehetőséggel és megszerezte a vezetést: 1-0.

A gól után is az FK uralta a játékot, de hiába, mert a kialakított helyzeteket nem sikerült berúgni. Szünet után Vágó Attila vezetőedző megpróbált frissíteni, kettős cserét hajtott végre, de mindhiába, a labda nem került be az ellenfél hálójába. A gólhoz talán a legközelebb Bartók állt, aki egy üreskapus helyzetnél, nem találta el jól a labdát és óriási helyzet maradt ki. Az összecsapás végén a 91. percben Bákó ellentámadásba lendült és Majzik becsúszása után a játékvezető büntetőt ítélt, az Aerostar berúgta, így lett 2-0, ezzel pedig eldőlt, hogy az FK Csíkszereda búcsúzik a kupasorozattól.

Bákói Aerostar – FK Csíkszereda 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Cătălin Oanea (33.), Cătălin Vraciu (90+1., büntetőből).

FK Csíkszereda: Horváth Adrián – Majzik Adrián, Benkő-Bíró Norbert, Csíki Norbert, Vizi Tamás, Csürös Attila (60. Ilyés Róbert), Jakab Róbert (46. Soufiane Jebari), Bartók István, Györgyi Arthur, Hodgyai László (46. Bajkó Barna), Bagoly Benjámin.

Vágó Attila vezetőedző nyilatkozata:

“Sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, gyakorlatilag az első félidő utolsó húsz perce és a második félidő a mienk volt. Sajnos, az utolsó megoldások nem sikerültek, a befejezéssel volt gond és ez örök törvény a futballban, hogy a labdarúgást gólra játsszák. Amíg nem tudunk betalálni, hiába vagyunk jobbak az ellenfélnél, nem tudunk mérkőzést nyerni! Úgy tűnt, hogy a mérkőzés utolsó harminc percében csak az a kérdés, hogy mikor rúgunk gólt, aztán a 91. percben kaptunk egy olyan tizenegyest, ami számomra érthetetlen volt, berúgták és vége lett a meccsnek. A játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, nem ezen múlt!”