2-1-es vereséget szenvedett az FK Csíkszereda 3. ligás csapata a Știința Miroslava együttesétől a bajnokság 14. fordulójában, szombaton. Ez volt a csíkiak első veresége, ám továbbra is őrzik vezető helyüket a bajnokságban.

Uralta a meccset az FK Csíkszereda, amely az első félidőben egy szabadrúgásgóllal meg is szerezte a vezetést: a 18. percben Majzik Adrián lőtte a gólt (0-1). A vendégcsapatnak továbbra is megvoltak a lehetőségeik, az ellenfél csak pontrúgásokkal próbálkozott. A 75. percig vezetett az FK, amikor szögletből a házigazda kiegyenlített (1-1), majd az FK a 93. percben kapta a második gólt: egy félpályáról felívelt szabadrúgásból érkező labdához senki nem ért hozzá, ami a sárban megcsúszott és beesett (2-1). A meccsen Bajkó Barna begyűjtötte negyedik sárga lapját, így a tavaszi első fordulóban nem játszhat.

Eredmény: 3. Liga, 14. forduló: Știința Miroslava – FK Csíkszereda 2-1 (0-1). Az FK gólszerzője Majzik Adrián.

Az FK Csíkszereda felállítása: Nagy Barna – Csonka Bonifác, Vízi Tamás, Lőrincz József, Majzik Adrián, Györgyi Arthur, Csürös Attila, Cătălin Savin, Csiszér Balázs, Ilyés Róbert, Bajkó Barna

Mestermérleg

Lengyel Roland vezetőedző a találkozó után nyilatkozott.
„Nincs okunk szégyenkezni, hiszen három ponttal vezetjük a tabellát, és bízok abban, hogy egy ilyen sikeres tavaszt tudunk összehozni. Büszke vagyok a csapatra. Az azért kiderült számunkra is, hogy a Miroslava a saját pályáján miért is nem tud kikapni: a játékvezető részéről komoly támogatásban volt részük. Már ütközni sem tudtunk, mert azonnal sárga lapot kaptunk. A 93. percben sem adott meg nekünk egy büntetőt – Györgyi Arthur kapura rúgását kézzel védte a Miroslava egyik játékosa –, helyette a házigazdák ellentámadást vezettek, amiből szabadrúgáshoz jutottak. A fiuk kissé elkeseredtek, de szerintem nincs ok szomorkodásra.”

Idényértékelő

A téli szünet előtt arra kértük Lengyel Rolandot, hogy az őszi idényt is értékelje.
„A célkitűzésnek teljes mértékben megfeleltünk, hiszen az idény kezdetén az volt a célunk, hogy az első helytől lőtávolban, azaz legtöbb három-négy pontra legyünk, és télen megerősítve a csapatot megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. Ehhez képest három ponttal mi vezetjük a táblázatot, tehát sikeres őszt tudhatunk magunk mögött. Pár igazolást eszközölni kell, és akkor meglehet az áhított feljutás. Mindenképp a támadószekcióba igazolnék, ugyanis Bajkó Barna mellé kell még egy csatár. Nagyon kevés emberrel, gyakorlatilag 12 játékossal végigjátszottuk az őszi szezont, csoda, hogy így le tudtuk hozni az idényt. Szerencsés ősz volt, mert a sérüléshullám is elkerült minket.”

A fénykép a Știința Miroslava Facebook-oldaláról származik.