Kétgólos vereséget szenvedett a Știința Miroslava csapatától az FK Csíkszereda a 3. Liga 21. fordulójában szombaton.

A táblázaton elfoglalt helyezés alapján várható volt, hogy a középmezőnyben tanyázó FK Csíkszeredának nehéz mérkőzést kell játszania a csoportot vezető Știința Miroslava otthonában.

Hat órás buszozás

Az FK hat órás – 260 kilométeres – utazás után érkezett meg a Jászvásár (Iași) melletti községbe, Miroslavára. A mérkőzésen körülbelül 250-en szurkoltak.
A 12. percben már vezetést szerzett az FK Csíkszereda: Gál Roland lyukra adott labdáját Bajkó Barna a hosszú sarokba bevágta (0-1). Félidő végére viszont megfordult az állás: a 30. percben egy szögletrúgás után kiegyenlít a házigazda, majd a 35. percben egy jobboldali beadásból érkezett a fordítást jelentő találat (2-1).

Piros lapot kaptak

A második félidő elején Ilyés Róbert játékos-edző (aki eltiltás miatt nem léphetett pályára) kétszer cserélt: leszállt Czimbalmos Zalán és Török Artúr, akik helyett Fodor Tamás és Györgyi Artúr lépett pályára. Az utolsó cserét a hatvanadik percben használta ki az FK: ekkor Majzik Adrián helyett Szőcs László állt be. A 75. percben a csíkiak emberhátrányba kerültek, Gál Roland emelt lábbal csúszott be, megérdemelten kapott piros lapot. A félidő hajrájában érkezett az összecsapás negyedik, egyben utolsó találata, a hazai csapat ezúttal szabadrúgásból volt eredményes (3-1).

Eredmény: Știința Miroslava – FK Csíkszereda 3-1 (2-1).

Az FK Csíkszereda összeállítása: Husar, Tóth, Székely, Lőrincz, Kicsi, Majzik, Török, Czimbalmos, Gál, Tankó, Bajkó. Cserék: Szőcs, Fodor, Györgyi.

Az FK Csíkszereda a következő fordulóban, május 2-án szabadnapos. Legközelebb, május 9-én Sepsiszentgyörgyre látogatnak.