Három vesztes mérkőzést követően szombaton a Bákói Aerostar együttesét fogadja az FK Csíkszereda a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának 12. fordulójában. Az Ilyés Róbert által vezényelt csíki csapat célja egyértelmű: itthon kell tartani a három pontot és vissza kell térni az idény elején látott jó focihoz.

Utolsó hazai mérkőzésére készül az FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgó csapata a szombaton, amely a 12. forduló keretében a Bákói Aerostart fogadja. A csíki csapat az elmúlt három fordulóban pont nélkül maradt és leszakadt az élmezőnytől. Két alkalommal hazai környezetben (Miroslava és Sepsiszentgyörgy), míg egy alkalommal idegenben (Tg. Neamt) szenvedett vereséget az Ilyés Róbert és az Albu László által felkészített csíki csapat.

A zsinórban elveszített mérkőzések viszont már a múlté és a játékosok már a soron következő feladat elé tekintenek. Az utolsó hazai mérkőzésüket, az őszi idényben, megnyernék a fiúk. Ehhez a játék minden elemében javulnia kell a csíki csapatnak. A legutóbbi fordulókban nemcsak a hátsó alakzat fáziskiesései, hanem a vérszegény támadások is gondot okoztak a szakmai stábnak.

Az FK Csíkszereda – Bákói Aerostar mérkőzést szombaton 14 órától rendezik a városi stadionban. A belépők öt lejbe kerülnek, amelyek az Erőss Zsolt Aréna jegypénztáránál vásárolhatóak meg.

„Eltiltott vagy sérült játékosaink nincsenek, mindenki bevethető. Nagyon bízom abban, hogy a fiataljaink jól fognak majd játszani, mint ahogyan tették azt a hétközi megyei fordulóban a Roseal ellen. A három pont megszerzése a cél, és hogy kijavítsuk az eddigi hibáinkat. A héten az előre való játékot gyakoroltuk, hiszen az volt a legnagyobb problémánk az elmúlt meccseken. Jó 30 méterig fel tudtuk vinni a labdát, ám ott az utolsó passzok rosszul jöttek ki. Ebben kell javulnunk ahhoz, hogy a pontokat itthon tartsuk” – nyilatkozta Albu László a csapat másodedzője.

A 12. forduló műsora
Péntek: CSM Pascani – Sporting Liesti 6–0 (0–0).
Szombat: FK Csíkszereda – Bákói Aerostar (14), Bucovina Pojorata – Bucovina Radauti (14), Petortub Roman – Zágoni FC (14), Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Stiinta Miroslava (14). A Ceahalul Piatra Neamt II – Papolci FC mérkőzést nem programálták, míg a Ceatatea Tg. Neamt szabadnapos.