Harminckét csapat közül a kilencedik helyen végzett az FK Csíkszereda 2005-ös korosztálya az ungvári focitornán a múlt hétvégén. A gyerekek hazafelé még „beugrottak” egy kolozsvári tornára is.

Rangos torna Kárpátalján

Több országból érkeztek a csapatok az ukrajnai sporteseményre, ezért a torna kiváló lehetőséget biztosított a csíkszeredaiaknak a tapasztalatszerzésre. A csoportkörben az FK a következő eredményeket érte el: FK Csíkszereda – Alpina 2-0 (gólszerzőink: Köllő Csaba és Farkas Nándor); FK Csíkszereda – Olimpia 6-2 (Köllő Csaba, Farkas Nándor, Cadar Eduárd, Kovács Erik (2) és Ráduly Zsombor); FK Csíkszereda – Zinedine 4-0 (Chiriac Vlad, Ráduly Zsombor (2) és Keresztes Tamás).

A csoportjukat megnyerő gyerekek továbbjutottak a második csoportkörbe, ahol újabb három találkozót játszottak. Eredmények: FK – Munkács 0-1; FK – FK Lvin 8-0 (Ráduly Zsombor (3), Cadar Eduárd (4) és Chiriac Vlad); FK – Eperjes 1-2 (Köllő Csaba).  A második csoportkör eredményeivel a torna kilencedik helyéért harcolhattak, amit meg is szereztek, ehhez két meccset kellett megnyerniük:  FK – Karpatia 1-1 (Farkas Nándor), büntetőkkel 3-1; FK – FK Kiev 5-1 (Köllő Csaba, Farkas Nándor (2), Cadar Eduárd és Kovács Erik.

Megálltak Kolozsváron

Hazafelé még egy tornát beiktatott Albu László. A csapatát beíratta kolozsvári Jövő kupára, amelyen hat meccset játszottak és a kilencedik helyen végeztek. Azon a tornán tizennégy csapat vett részt. A csíkiak eredményei: FK – Besztercei FC 0-0; FK – Kolozsvári Luceafărul fehér színű csapata 1-1; FK – Viitorul Hey 1-1. Helyosztó mérkőzések: FK – Kolozsvári Jövő kék színű csapata 1-2; FK – Brassói Coltea 7-0; FK – Kolozsvári Jövő 5-1.