Győzelemmel folytatta szereplését az alsóházi rájátszásban U18-as, Ifjúsági Ligás csapatunk. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte.

“Az első félidőben jól kontrolláltuk a mérkőzést. Jól építettük fel a támadásainkat a védekező zónából, jól léptek be a játékosok a középső zónába a labdát felvenni. A támadó zónát egy picit össze sűrítettük, illetve az ellenfél is ide helyezte a labda szerzésének súlypontját. Szűk területhez képest kevesebb volt a szélességi és mélységi mozgás, emiatt már nem volt olyan meggyőző ebben a zónában a labdabirtoklásunk. Ugyan két nagy helyzetet és több olyan szituációt kreáltunk, amiben egy jó utolsó döntéssel újabb nagy gólhelyzeteket tudtunk volna kialakítani. Labdaszerzésben ugyan a tervtől eltérően nem a támadó zónában, hanem a középső zónában tudtunk több labdát szerezni és azokból tudtunk támadást vezetni. A félidő vége felé picit lemaradoztunk a labdás megtámadásáról, illetve a letámadásainkban elkéstünk, így az ellenfelünk már többször el tudod jutni a kapunkig és próbára tenni kapusunkat, Lukács Danit.

Kényszerű cserék

A félidőben sérülések miatt kényszerű cseréket kellett végrehajtani. Ez egy picit megbontotta a középső zónában való szervezett, határozott labdaszerzésünket, ami által az ellenfelünk többször kapunk elé került és bizony néhányszor a félidőben beállt Becze-Máthé Mátyás kapusunknak bravúrra kellett védenie. Kiegyenlítettebbé vált a játék. Mi a támadásainkat a támadó zónában a területek kinyitására és az összekötő magasságában való betörésére helyeztük. Egy ilyen kísérlet után Biró Tamás egyéni betörés utáni látványos, szemet gyönyörködtető befejezéssel eldöntötte a mérkőzést.

Ugyan a végén az ellenfelünk megpróbált nyomást gyakorolni és gólt szerezni, de ezt mindig sikerült hárítani. Nagyobb helyzeteink alapján teljesen megérdemelt a győzelmünk, függetlenül attól, hogy ugyan technikailag és taktikailag felkészültebbek voltunk, de önmagunkhoz képest kényelmesen és nem feltétlenül azzal az összpontosítással, győzni akarással játszottunk, ami idáig jellemezte a csapatot. Ez mindenképp egy figyelmeztetés a változtatásra az utolsó három mérkőzésünkre” – összegzett a szakember.

Farkas Endre