Meglepően kevesen voltak kíváncsiak az FK Csíkszereda bajnoki mérkőzésére, amelyen a Medgyesi Gaz Metan 2. számú csapata volt az ellenfél.

A csíkszeredai városi stadion lelátóin mindössze 250 fő szurkolt a csapatnak, ami nagyban elmarad ahhoz képest, hogy hétfőn minden jegy elkelt a Románia Kupa nyolcaddöntőjére. Ennek ellenére azok, akik kilátogattak a harmadosztályú bajnokság 10. fordulójára, gólgazdag mérkőzést láthattak, amelyen az ellenfél fiatal játékosai mindössze néhány alkalommal jelentettek veszélyt a csíkiak kapujára.

A sípszó után az első komolyabb helyzetre a 3. percben került sor, egy szögletet követően Mitra fejese kevéssel ugyan, de fölé szállt. Néhány perc múlva Majzik beadása is veszélyesnek bizonyult, de az utolsó pillanatban egy medgyesi védő tisztázni tudott, majd Veres egyéni akciója is jól indult, de lövése fölé ment. A 11. percben Soufiane Jebari kerül helyzetben a tizenhatoson belül, de a lövés pillanatában elcsúszik és a kapus könnyedén hárít. Az első medgyesi helyzet szinte a semmiből jön össze, a 16. percben Hăjmășan óriási ziccert hagy ki, ezt követően egy gyors ellentámadásból Soufiane Jebari lapos beadását Magyari közelről bevágja: 1-0!

A 21. percben ismét Hăjmășan próbálkozik, de lövése mellé megy, majd nem sokkal később Costea is lövéshelyzetbe kerül, de Somogyi kivédi!

A 30. percben egy Magyari duplával már két góllal vezet az FK, ezúttal Vizi beadását Eder passzolja Magyarinak, aki ismét közelről rúgja be: 2-0!

Hat perc múlva ismét Magyari kerül helyzetbe és ezúttal sem hibázik, a felső sarokba bombáz, ott a tripla: 3-0! A 40. percben ismét növelhetné góljai számát Magyari, óriási ziccert hagy ki. Két perc múlva Eder is hasonlóan jár, az ő lövését a medgyesi kapus védi ki.

Szünet után Eder helyett a fiatal Pál Kristóf kap lehetőséget a bizonyításra. Az FK továbbra is birtokolja és járatja a labdát, majd az 54. percben Györgyi jobboldali szabadrúgását Mitra befejeli: 4-0!

A 67. percben Solymosy vállal el egy távoli lövést, de a labda kevéssel fölé száll. A folytatásban még számos helyzetet alakított ki a piros-fekete együttes, a végeredményt azonban a 86. percben Mitra állítja be, aki ezúttal nem fejel, hanem közelről bevágja a játékszert a medgyesi kapuba: 5-0!

A 90. percben Pál, majd egy perc múlva Antal is próbálkozik, mindkét alkalommal távoli lövést láthattunk, előbbit a kapus tolja ki, utóbbi fölé száll.

FK Csíkszereda – Medgyesi Gaz Metan II 5:0 (3:0)

Gólszerzők: Magyari (16., 30., 36.) és Mitra (54., 86.)

FK Csíkszereda: Somogyi – Majzik, Mitra, Berde, Vizi (Antal 66.), Veres, Jebari (Csürös 74.), Eder (Pál 46.), Solymosy, Magyari (83. Bajkó), Györgyi.

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon vártuk ezt a győzelmet és örvendek, hogy sikerült, mert fontos volt ez a három pont. Fontos volt mentális szempontból is, hisz a játékosok fejben is összekellett szedjék magukat. Én úgy érzem ezen a mérkőzésen több olyan dolog is történt, amit pozitívumba ki tudunk emelni, de a legfontosabb a három pont!”