Öt korosztályban indított csapatot az FK Csíkszereda a 11. alkalommal megszervezett Székelyudvarhelyért kupán, amelyen nyolc korosztály küzdött az elsőségért.

A háromnapos utánpótlás tornán a belföldiek mellett Kisvárdáról és Felsőtárkányból is érkezett csapat, de a kárpátaljai Munkács is részt vett. Az FK Csíkszereda U9-es csapata veretlenül nyerte meg a kupát és Brügger Dániel révén a gólkirályi címet is bezsebelte.

Eredmények U9:

FK Csíkszereda – Interstar Nagyszeben 9-1

FK Csíkszereda – AFC Székelyudvarhely narancs 11-1

FK Csíkszereda – Kinder Marosszentgyörgy 6-2

FK Csíkszereda – Kisvárda 4-1

FK Csíkszereda – AFC Székelyudvarhely 3-1

FK Csíkszereda 2008: Anton Dávid, Balázs B. Máté, Brügger Dániel, Kozma Krisztián, Miklós Előd, Mihály Bence, Pál Mátyás, Szabó Tamás, Szép Dávid, Szijgyártó Ádám, Puskás Raris.

Incze Tibor vezetőedző nyilatkozata:

“Csoportelsőként jutottunk tovább és végig jó meccsek voltak. Messzemenően elégedett vagyok a gyerekekkel, akik most először játszottak 6+1-es felállásban. Az ellenféltől függetlenül nagyon szépen fociztak a gyerekek, akik szép passzokat adtak, nem rúgták össze-vissza a labdát, ez tudatos foci volt.”

Az FK Csíkszereda U8-as csapata öt győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárt. Bucsi Károly együttese a második hely mellett a korosztály legjobbjának járó díjat is elhozta, Máthé Apor révén.

Eredmények U8:

FK Csíkszereda – Balánbánya 6 – 1

Gyergyószentmiklós – FK Csíkszereda 1 – 9

MSE – FK Csíkszereda 4 – 6

FK Csíkszereda – Székelyudvarhely II. 12 – 0

FK Csíkszereda – Interstar Nagyszeben 6-0

Székelyudvarhely – FK Csíkszereda 4 – 0

FK Csíkszereda 2009: Karda Hunor, György Csaba, Turca Dragos, Miklós Balázs, Kovács Ákos, Basa Mátyás, Máthé Apor, Nyegre Kund, Keresztes Alexander, Plai Radu, Biró Botond.

18952533_1917047875182946_5633670383819995969_n

Az “óriások” közt (U7) két csapatunk indult és mindkettő jól teljesített, az FK Csíkszereda Piros csapata első lett, míg a Fehér csapat az ötödik helyen végzett. Ráadásul a torna legjobbjának az FK Csíkszereda Piros csapatát erősítő Biró Botondot választották, aki egyébként a 2009 és 2010-es korosztály minden edzésén ott van és mindkét bajnokságot végigjátszotta.

Biró Botond és Máthé Apor edzőik társaságában.

Biró Botond és Máthé Apor edzőik társaságában.

Eredmények:

Székelyudvarhely I – FK Csíkszereda Piros 2 – 11

FK Csíkszereda Fehér – Székelyudvarhely II 7-1

FK Csíkszereda Piros – LPS Marosvásárhely 9-2

FK Csíkszereda Fehér – Interstar Szeben 1-8

FK Csíkszereda Fehér – FK Csíkszereda Piros: 2-11

FK Csíkszereda Piros – Interstar Szeben 9-2

FK Csíkszereda Fehér – LPS Marosvásárhely 0-4

FK Csíkszereda Fehér – Székelyudvarhely I 0-9

FK Csíkszereda Piros – Székelyudvarhely II 10-1

Kovács Tamás vezetőedző, így értékelt:

“Jóval a bajnokság megrendezése előtt jeleztem a szervezőknek, hogy két csapattal szeretnénk képviselni az FK Csíkszeredát azért, hogy  a gyerekek minél több játéklehetőséghez jussanak. Mindkét csapat tisztességesen helytállt, de míg az egyiktől azt vártam el élvezzék a játékot, a részvételt, a természetes füves talajt, amin egyesek csak most játszottak először, addig értelemszerűen a másik csapattól nagyobb elvárásaim voltak. Az edzéseken sokat gyakorolt koordinációs gyakorlatoknak, létszámelőnyös, illetve -hátrányos, valamint labdabirtokló játékoknak kezdett beérni a gyümölcse. Az egy-egy elleni párharcok nagy részét mi nyertük meg, keményen védekeztünk, jól járattuk a labdát, sok esetben okosan váltottunk területet, labdavesztéskor pedig azonnal visszatámadtunk megnehezítve ezzel az ellenfél labdakihozatalát. Nagyszerűen működtek együtt a srácok, talán ennek is köszönhető, hogy mind az öt mérkőzésünket fölényesen nyertük meg és a két kapusunk hálója is nehezen zörrent meg, ami az egész csapat, de főleg a védők érdeme. Büszkeséggel tölt el, hogy néha váratlanul olyan megmozdulásokat, látványos, sikeres cseleket, lyukra adott indításokat, mesterien, góllal befejezett támadásokat csinálnak, amit már az ellenfél szurkolótábora, alázatos edzője is dícsérő szavakkal illet és ami bárhol visszaköszönt ahol rész vettünk, ez azt tükrözi, hogy jó úton járunk. A közelmúltban többször kerültünk karnyújtásnyira egy-egy tornán a megérdemelt aranyéremtől, ami kis szerencsével már meglehetett volna, de ”ami késik, nem múlik” és ezzel a hozzáálással a következő szezonban is sok örömet fognak szerezni a gyermekek: szurkolóiknak, büszke szüleiknek és az edzőjüknek egyaránt.”

FK Csíkszereda 2010: Xántus Dávid, Lukács Bence, Lukács Gergő, Antal Csanád,Biró Botond, Keresztes Tamás, Hella Dániel, Ambrus Lukács, Fülöp Ákos, Máthé Szabolcs, Csóti Hunor, Bajkó Miklós, Kajtár András, Szávuly Balázs, Szabó Ákos.

megy

U11-es csapatunk négy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen fejezte be a tornát. Vég Csongor csapatának eredményei:

FK Csíkszereda – Székelyudvarhely (fehér) 4:5

FK Csíkszereda – Székelyudvarhely (narancs) 2:0

FK Csíkszereda – Sarichoi 3:0

FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi Sportiskola 0:3

FK Csíkszereda – Munkács 3:1

FK Csíkszereda – Felsőtárkány 11:0

FK Csíkszereda 2006: Balogh Szilárd, Ureche Alex, Blenteș Andrei, Török L. Dávid, György Lóránd, Colceriu Flavius, Brügger Benedek, Török L. Hunor, Ladó Ákos, Zöld Ádám, Kristó Ákos, Herta Mátyás, Benedek Hunor, Todi Ádám.

IMG_8659

Dobogós helyen végzett az U10-es csapatunk is, amely három győzelem, egy döntetlen és egy vereség után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kurkó Attila csapatának eredményei:

FK Csíkszereda – Székelyudvarhely II 3 – 1

FK Csíkszereda – Kinder Marosszentgyörgy 1 – 1

FK Csíkszereda -Munkács 2 – 1

FK Csíkszereda – Kisvárda 0:4

FK Csíkszereda – Kinder Marosszentgyörgy II 2:1

FK Csíkszereda U10-es csapata: Deáky Zsombor, Jánó Örs, Ferenc Előd, Mészáros Hunor, Szatmári Alpár, Daday Lehel, Ambrus Szabolcs, Szőke Eszter, Beke Böjthe Bence, Petres Zalán, Bencze Dávid, Tánczos Áron, Bocskor Ádám, Miklós Szabolcs, Portik Mátyás.

IMG_8699