Egyhetes edzőtáborban van az FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgócsapata Csíkszépvízen. Az Ilyés Róbert-Albu László által vezényelt csapat ezúttal hanyagolja a labdás edzéseket és a fizikai felkészülésre fekteti a hangsúlyt. A felkészülés ezen szakaszában a tervek szerint két barátságos mérkőzése is lesz a csapatnak. Az elsőt szerdán játsszák az első ligában pallérozódó Brassói FC otthonában.

Újabb fázisához érkezett az FK Csíkszereda téli felkészülése, hiszen a labdarúgó csapat egyhetes edzőtáborban vesz részt Csíkszépvízen. Az Ilyés Róbert-Albu László által dirigált csapat január elején kezdte meg az alapozást a március eleji harmadik ligás rajtra. Azóta több felkészülési mérkőzést játszottak, illetve túl vannak egy négynapos felcsúti edzőtáboron is.
A héten viszont már a fizikai felkészülés kerül előtérbe. A labdarúgók napi több edzésen kell részt vegyenek, amelynek célja, hogy a keret jobb fizikai állapotba kerüljön.
„Erőnléti edzéseket tartunk. Naponta több edzésünk van, rendszerint kettő-három. A napot súlyterembe zárjuk. A labdás edzések ezúttal háttérbe szorulnak, hiszen a cél az erőnléti állapot megerősítése. Sajnos a nyáron erre nem tudtunk erre sort keríteni és ez meg is látszott a bajnokság vége felé. Már nem bírtuk olyan intenzitással végigjátszani a mérkőzéseket, mint az elején. A két fronton való küzdelem pedig megterhelő, hiszen a harmadik ligás mérkőzések mellett a keret egy része játszott a megyei bajnokságban is. A célunk az, hogy tavaszra ezt a hiányosságot valamelyest kiküszöböljük” – fogalmazott Ilyés Róbert edző-játékos.

Két meccs
Annak ellenére, hogy a csapat edzőtáborban van sikerült két felkészülési mérkőzést is beiktatni a programba, amikor már előkerülhetnek a labdák is. Ma délután 15 órától az FK az első liga kilencedik helyén álló Brassói FC vendége lesz. A találkozót a brassói csapat műgyepes edzőpályáján – ICIM – rendezik. A tervek szerint az FK szombaton a szintén harmadik ligás Szászrégeni Lendület gárdáját fogadja. A találkozó már múlt szombatra be volt tervezve, ám akkor az elmaradt a nem megfelelő időjárás miatt. Remélhetőleg az időjárás ezúttal nem szól bele az előzetes tervekbe.