Győzelemmel kezdte a rájátszást U15-ös lánycsapatunk, amely kitömte a székelyudvarhelyi Vasas Femina hálóját.

Az alapszakasz megnyerése után lányaink a felsőházi rájátszásban az első értékcsoportba kerültek, a Vasas Femina, a Botosani és a Fălticeni társaságában. A négy értékcsoportból, csak a csoportelsők jutnak tovább az elődöntőbe. Portik Helga és Szőcs Renáta együttese a rájátszás első fordulójában könnyedén nyert a székelyudvarhelyi Vasas ellen, amelyet akárcsak az alapszakasz utolsó fordulójában, most is több góllal győzött le.

“Szerencsére már a 3. percben gólt szereztünk és így nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Később egyre több jó helyzetet alakítottunk ki, melyek nagyobb részét gólra is tudtuk váltani. Nagyon dinamikus mérkőzés volt, de a lányaink jól bírták a tempót. A kapusunk is nagyon jól védett, elégedett vagyok a lányokkal, megérdemeltük a győzelmet. Edzünk tovább keményen és készülünk a következő meccsre.”

– Portik Helga

U15-ös lány bajnokság, A1 csoport, 1. forduló: FK Csíkszereda – Vasas Femina 7:0 (3:0)

Gólszerzők: Részeg Beáta (3.), Incze Brigitta (12., 41.), Szőke Eszter (28., 54.), Bodor Anita (60., 69.).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Banea Bianca, Baricz Katinka, Daradics Boglárka, Sandu Andrea, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina, Szőke Eszter, Részeg Beáta (Nagy Boglárka 49. (Váncsa Szende 65.), Incze Brigitta (Páll Vanda 65.), Bors Fanni (Bodor Anita 38.). Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.

Lányaink legközelebb május 5-én Botosányban lépnek pályára.

Szép Zoltán