Legyőzte az Elitliga második helyén álló Kolozsvári CFR csapatát U19-es együttesünk.

Demény Norbert gárdája már a 10. percben vezetést szerzett, de a kolozsváriak egy perc múlva egyenlíteni tudtak, így izgalmas és kiélezett összecsapás volt. Szünet előtt Szabó Andor góljával előnyből várta a folytatást csapatunk, majd a második félidőben még kétszer zerrent a “vasutasok” hálója. Győzelmének köszönhetően U19-es csapatunk 37 ponttal magasan vezeti a Nyugati csoportot, ennek ellenére nem szabad hátradőlni.

U19-es Elitliga, Nyugati csoport, 14. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR 4:2 (2:1)

Gólszerzők: Rotar (10.), Szabó (45., 85.), Barabás (58.).

Sárgalap: Baga (4.), Gergely (38.).

FK Csíkszereda U19: Karácsony – Baga, Veregut, Gergely, Bujdosó – Lázár (Szondi 67’), Szabó (Incze 87’), Csala – Barabás (Harangozó 87’), Botorok (Szakács 67’), Rotar (Rácz 82’). Edzők: Demény Norbert, Zöld Péter, Antal Szilamér, Tiberiu Lung, Nagy Barna.

Demény Norbert vezetőedző nyilatkozata:

“Közvetlen ellenfelet győztünk le és nagy felelősség megtartani az első helyet. Szinte mindenik mérkőzés döntőnek kezelhető és az elvárások maximálisak. A bajnokság két jó minőségű csapata találkozott, taktikailag és technikailag is magas szintű mérkőzés volt. Ami részünkről pozitívan döntötte el a mérkőzést, az a kulcspillanatoknak a kezelése volt. Gondolok a korán szerzett gólra, rögtön a félidő lefújása előtti gólunkra és ahogy közelített az ellenfél szintén jól válaszoltunk. Több nagyon jó egyéni teljesítmény volt és helyzetkihasználásunk is jóval meghaladta az eddigieket. Nagyon közel tudtunk kerülni a taktikai elképzeléseinkhez is, ennek kimondottan örvendek, hisz rá tudtuk erőltetni játékunkat az ellenfélre.”