Hatodik győzelmét aratta az FK Csíkszereda női csapata, mely hazai pályán gyűrte le Románvásárt.

Albu László együttese ezúttal is látványos focival és sok helyzettel tarkított meccsel szórakoztatta a közönséget. Az ellenfél árnyéka volt tavalyi önmagának, vagy mondhatjuk azt is, hogy a mieink erősödtek meg olyannyira, hogy nem sok területet adtak a “sárga rókáknak”. Kétgólos vezetésnél szépített az ellenfél, de nem akciógóllal, hanem egy büntetőből elvégzett találattal, ráadásul Salamon rajta volt Agu lövésén, kevésen múlt a bravúros védés. Ez volt az első gól amelyet kapott csapatunk az idei bajnokságban, de ez nem zavarta meg a lányokat öt perc múlva ismét bevették Moșanu kapuját, akárcsak a 64. percben amikor Gheorghiță beállította a végeredményt.

Albu László vezetőedző a meccs után elmondta:

“Most már úgy érzem, ha mindenki egészséges, akkor nincs akadálya a feljutásnak. Minden téren az ellenfeleink fölött vagyunk, tény hogy a labda kerek, de a lányok is elszántak, célunk a feljutás. Köszönet illeti a kapusedzőket is, akik heti három alkalommal segítik a munkánkat, emellett a prevencióra is figyelünk. Az ellenfeleink is gratuláltak és a visszajelzések is azt mutatják, hogy látványos futballt játszunk.”

– Albu László

Női Liga 2., Első csoport, 7. forduló: FK Csíkszereda – Vulpițele Galbene 4:1 (3:1)

Gólszerzők: Kristó (20.), Balázs (24., 34.), Gheorghiță (64.), illetve Agu (29. tizenegyesből).

FK Csíkszereda: Salamon – Szentes (Györgypál 85.), Berkeczi, Abos (Kristály 78.), Albu, Nyéki, Antal, Kristó (Nagy 85.), Bartalis, Gheorghiță (Demény 78.), Balázs (Péter 85.).

Vulpițele Galbene: Moșanu – Neagu, Timofte, Caia, Jaman, Blănaru, Severin (Perca 46.), Agu, Mocanu, Jazedu (Gojca), Rotari (Rotaru 73.).

Az FK a következő fordulóban Jászvásáron lép pályára, az ellenfél a második helyen álló Navobi lesz.

Szép Zoltán