A három pont reményében lépett pályára az FK Csíkszereda második ligás alakulata a Concordia Chiajna elleni bajnokin ma délben.

Valentin Suciu együttese az első perctől fogva irányította és uralta a játékot és számtalan helyzetet dolgoztak ki a piros-feketék. Újdonság volt, hogy ebben az idényben először Ribánszki helyett Gyenge Szilárd védett és ezúttal Soufiane Jebari is a kezdő tizenegyben kapott helyet. Az eső félidő első nagy csíki gólhelyzetei Bauza előtt adódtak, de Bor és Apró is megpróbálkozott egy-egy szabadrúgással, mindkét lövés azonban mellé ment. A 43. percben megtört a jég, egy jobb oldali szögletet követően a labda a védők fejéről Schieb elé pattant, aki kapásból hatalmas “hálószaggató” gólt lőtt a bal felsőbe: 1-0. Ez volt a 24 éves játékosunk első találata az FK színeiben.

Szünet után kicsit lassabb iramban folytatódott a mérkőzés, az 53. percben egy jobb oldali beadást követően Schieb fejelhet, fölé megy. Négy perc múlva egyenlíthetne a Chiajna, Herghelegiu a tizenhatos bal sarkától kapura küldi a labdát, szerencsénkre a kapufa útját állja a labdának, ez volt a vendégek eddigi legnagyobb helyzete. Ezt követően Jebari cselezi be magát a tizenhatosba és tiszta helyzetben mellé lövi, majd nem sokkal később Bauza fejese szintén kevéssel száll a kapu mellé, de Csűrös, Eder és Bor előtt is adódott tiszta gólszerzési lehetőség. A hosszabbítás perceiben veszélyes szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, szerencsénkre Herghelegiu lövése elkerülte a csíki kaput, így csapatunk megszerezte idénybeli negyedik győzelmét és a tabella 12. helyére lépett elő.

FK Csíkszereda – CS Concordia Chiajna 1:0 (1:0)

Gólszerző: Schieb (43.).

FK Csíkszereda: Gyenge – Takács (Palmes 90.), Apró, Kelemen, Bor, Csürös, Eder (Savin 84.), Jebari (Bara 74.), Bauza (Mészáros 74.), Rotar (Botorok), Schieb.