Egy hét alatt másodszor is kolozsvári csapat ellen lépett pályára az FK Csíkszereda a harmadosztályú bajnokság ötödik csoportjában.

A piros-feketék ezúttal az első ligás Kolozsvári CFR farmcsapatát fogadták, amelynek keretében a feltörekvő fiatalok mellett, az első csapatból kimaradó külföldiek kapnak helyet. A kincsesváros csapata öt forduló után veretlen volt és a tabella negyedik helyén állt. A találkozó gyönyörű napsütésben kezdődött és az első komolyabb helyzetre a 7. percben került sor, miután Soufian Jebari egy jobboldali szabadrúgásból Magyari elé tekeri a labdát és a farkaslaki támadó fejese a baloldali kapufát találja el!

??????

Három perc múlva ismét Soufiane Jebaritól indul a labda, Majzik fut el jobbszélen, de beadásába Magyari ollózva ér bele és nem találja el rendesen a játékszert. A 14. percben egy szögletrúgást követően 1-2 passzt követően Kovácshoz kerül a labda, aki közelről a rövid felsőbe rúgja: 1-0.

Events

Két perc múlva ismét az FK kerül helyzetbe, előbb Magyari próbálkozik, de lövése kipattan, erre érkezik Soufiane de az ő lövését is védi a kapus, harmadikként Bara próbálkozik, ezúttal viszont egy védőn akad el a támadás. A folytatásban is szépen kombinálnak a csíkiak, helyzet helyzetet követ. Az első kolozsvári támadásra a 21. percig kellett várni, de a vendégek csak távoli lövésekkel próbálkoznak. A 37. percben Soufiane is megpróbálja távolról, de a kolozsváriak kapusa magabiztosan fogja a labdát. Két percre rá Bara ereszt el 30 méterről egy labdát, de fölé megy, majd két perc múlva egy szabadrúgást követően Veres fejeli rá, de az is fölé megy.

Events

Félidőben kettős cserét hajt végre a csíkiak szakmai stábja, Soufiane Jebari és Bara Levente helyett érkezik Györgyi Arthur és Pál Kristóf.

??????

A szünet után egyértelműen az FK uralta a játékot, előbb Györgyi vágott le egy 100 méteres sprintet és csak a tizenhatoson belül tudják szerelni, nem biztos, hogy szabályosan, de a játékvezető nem fúj semmit. Az 59. percben Magyari kap labdát és egyedül elfuthatna, de visszarántják. A megítélt szabadrúgást mintegy 30 méterről Györgyi végzi el és jól helyezett lövését a kapus alig tudja kitolni. Két perc múlva egy gyors kolozsvári ellentámadást láthatunk, amely során a csíkiak kapusa Bordás bravúrosan hárít.

??????

A 63. percben Eder ugratja ki Magyarit, aki nagy ütemben tör be a tizenhatosba és megverve a kolozsvári védőket a végén a kapust is becsapja: 2-0.

Events

A gólt követően meddő játék zajlott a középpályán, majd a 80. percben Eder remek beadását a frissen beállt Antal fejeli a kapu fölé. Öt perc múlva Györgyi sprinttel végig a baloldalon, az alapvonaltól beadott labdáját Nagy közelről vágja be: 3-0.

Events

A 88. percben utolsó csere lehetőségét is kihasználja Valentin Suciu vezetőedző, aki Eder helyett beküldi a fél éves kihagyás után visszatérő Jakab Róbertet, aki márciusban keresztszalag műtéten esett át.

FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR 1907 II 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Kovács (14′), Magyari (63′) és Nagy (85′).

FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Soufiane Jebari (Pál Kristóf, 46.), Eder Gonzales (Jakab Róbert, 88.), Nagy Zsolt, Magyari Szilárd (Antal Barna, 77.), Bara Levente (Györgyi Arthur, 46.).

Events

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Nehéz mérkőzés volt, mert a fáradtság éreztette hatását és mostanig ez volt a legnehezebb hetünk, hisz egy hét alatt három nagyütemű meccsünk volt. A mai mérkőzésen az volt a legfontosabb, hogy mentálisan ott legyünk, mert fizikailag látszott, hogy nem vagyunk a csúcson. Örvendek nagyon, hogy nem kaptunk gólt és a három pontot itthon tudtuk tartani.”

A mérkőzés videó összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.